"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En büyük problem enflasyon

25 Kasım 2017, Cumartesi 19:00
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, “Enflasyon makroekonomik istikrar açısından Türkiye’nin bir numaralı problemi. Bu mücadelenin de tamamen Merkez Bankası tarafından yapılması gerekir.” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, enflasyonun makroekonomik istikrar açısından Türkiye’nin bir numaralı problemi olduğunu belirterek, “Bu mücadelenin de tamamen Merkez Bankası tarafından yapılması gerekir. Merkez Bankası’nın bağımsız, siyasî iklimden tamamıyla ayrışmış vaziyette yapacağı mücadele ve çalışmaların daha etkili olacağına inanıyoruz. Ama hakikaten bağımsızlık, kâğıt üzerinde değil.” dedi. Erol Bilecik, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu değerlendirmelerine ilişkin soru üzerine Bilecik, zaman zaman kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye avans bile vermesi gerektiği gibi söylemlerinin bulunduğunu belirterek, bunları söylerken bile her zaman Türkiye’nin kendi üzerine düşeni, görevlerini, ortaya konduğu figürlerini iyi hale getirmesi gerektiğini dile getirdiklerini kaydetti.

Kendi ödevlerimizi iyi yapmalıyız

Bilecik,Türkiye’nin kendi ödevlerini iyi yapması gerektiğine dikkati çekerek, Türkiye’nin ekonomisinde kırılganlıkları arttıran noktaların analiz edilmesi gerektiğini, sorunların çözümü halinde kredi derecelendirme kuruluşlarının pozitif değerlendirmelerinin de görülebileceğini söyledi. Türkiye’nin son yıllarda zor bir dönemden geçtiğinin hatırlatılması üzerine Bilecik, “Terör örgütünün en büyüğü olan FETÖ’nün darbe girişimine maruz kalındı. IŞİD, PKK sayamayacağımız pek çok şey... Biz o dönemlerde kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptığı harekete TÜSİAD olarak ‘bir avans olması gerekir’ diye baktık. Artık bunların hepsini geride bırakıp biraz normalleşmemiz gerekiyor. Her şeye avans isteyen konumda olursak eşyanın tabiatına aykırı olur. Biraz kendimize bakmamız gerekir.” dedi.

AA

Etiketler: tüsiad, bilecik, enflasyon
Okunma Sayısı: 2205
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • halil

    25.11.2017 20:36:02

    Enflasyon ile beraber 17 Ağustos depremi sonrası gelen ve kalıcı hale gelen hatta artan ÖTV ler, gizli vergiler, su-elektirik faturalarındaki garip kalemler......

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı