"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En büyük sömürü aracı faizdir

20 Kasım 2017, Pazartesi
Küresel Katılım Finans Zirvesi’ne katılan Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, bugün en büyük sömürü aracının faiz sistemi olduğunu belirterek, “Adil ve paylaşımcı ekonomik sistemin temellerini faizsiz ekonomi oluşturuyor” dedi.

Haliç Kongre Merkezi’nde ‘İnsani Finans’ temasıyla düzenlenen ‘Küresel Katılım Finans Zirvesi’ne (Global Participation Finance Summit-GPAS Istanbul) 50 ülkeden 10 binden fazla ziyaretçi, bin kurumsal yatırımcı, 100 girişim sermayesi ve varlık fonu katıldı. Zirvenin 2’nci günü gerçekleştirilen ‘Medeniyet Coğrafyamızın Finans Alanındaki Birikimiyle Modern Finans Tecrübesi’ konulu panele Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut konuşma yaptı.

İnsanî finansın İslami finans ile eş değer olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Bulut, “İnsanî finans, insanı merkeze alan ve ona hak ettiği değeri veren bir finansal sistem. İnsanî demek aslında İslâmî demek. İnsanın hak ettiği ölçüde üretimden payını aldığı ve bu çerçevede kimsenin zulme ve haksızlığa uğramadığı bir ekonomik sistemin düzeni. Bütün insanlığın çıkarını gözeten bu sistem, insanın makineden ve paradan daha kıymetli olduğunu savunuyor” dedi.

İnsanların emekleri sömürülüyor

İnsani finans sistemine Türkiye’de Katılım Bankacığı adı verildiğini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Bugün en önemli sömürü aracı faiz. Bu yeni yaklaşım ise, finansal yapıyı bütün insanlığın yararına olacak şekilde düşünüyor. Bu da aslında sömürünün son bulduğu bir sistem demek. Faiz sisteminde ise üreten insanların emekleri ve varlıkları emek sarf etmeyen, herhangi bir risk almayanlara aktarılıyor. Biz insanî bankacılığa Türkiye’de katılım bankacılığı diyoruz. Dünyada da bunun yansıması İslâmî finans” diye konuştu.

 

 

DHA

Okunma Sayısı: 1637
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    20.11.2017 09:58:10

    Ülkemizde AKP iktidarına kadar FAİZE bulaşmış işletme ve insan sayısı nedir.?AKP iktidar olduktan sonra ise ne kadar işletme,ticaret erbabı,ferdi olarak kişiler faize bulaşmıştır.? Evet şahsen derinlemesine inmesedn müşahadelerimle ve çeşitli bankalarda çalışan tanıdıklarımın ortak ifadeleri ile durum şu; AKP iktidarında faize bulaşmıyan ticaret erbabı % 1 dahi değil.İşletmelerin ise nerede ise yüzdelik sınıf dahi teşkil etmediğini gördük.FERDİ konut,tüketici kredileri,kredi kartları nedeni ile ise nüfusun yarıdan fazlası faize bulaşmış,hatta milyonlarca insanımız muhtelif aflarla k.kartı,ferdi tüketici kredileri gibi hacizlerle boğuşmaktan kurtulmuş olsalarda hala faiz kıskacındalar. AKP nin faiz destekçisi olduğunu belgelendiren açıklama merhum M.KOÇ un açıklamasıdır.'2013 hedeflerini 2009 sonunda bankacılıkta yakaladık, Not.AKP döneminde iflas eden tek banka gösteremezsiniz,SANAYİCİ,ESNAF,ÇİFTÇİ ise felaket haldedir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı