"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En büyük sorun pahalılık: AKP seçmeni de şikâyetçi!

20 Mart 2019, Çarşamba 18:24
‘Türkiye Toplumunun Enerji Tercihleri Araştırması’nın sonuçlarına göre, Türkiye’nin en önemli sorunu listesinde ilk sırada ekonomi yer aldı.

Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi (CESD) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ‘Türkiye Toplumunun Enerji Tercihleri Araştırması’nın sonuçlarına göre, Türkiye’nin en önemli sorunu listesinde ilk sırada ekonomi yer aldı.

2016’da yüzde 16, 2017’de yüzde 22 olan en önemli sorun olarak ekonomiyi görenler, Aralık 2018’de yapılan ankette yüzde 33’e yükseldi. En önemli sorun olarak iç ve dış güvenliği görenlerin toplamı ise 2016’da yüzde 24 iken, 2017’de yüzde 14’e, 2018’de yüzde 7’ye geriledi. Demokrasiyi en önemli sorun olarak görenlerin oranı iki yılda yüzde 7’den yüzde 14’e, çevreyi en önemli sorun olarak görenlerse yüzde 3’ten yüzde 7’ye ulaştı. ‘Türkiye enerji sisteminin en önemli sorunu nedir’ sorusuna cevaplarda da ilk sırayı yüzde 42’lik oyla pahalılık aldı. Geçen yıl da yine pahalılık ilk sıradaydı. Enerjide en büyük sorunu çevre olarak görenlerin oranı da iki yılda yüzde 3’ten yüzde 15’e yükseldi. 

AKP seçmeni de şikâyetçi

Araştırma sonuçları, AKP ve MHP seçmenlerinin de enerjide pahalılıktan şikâyetçi olduğunu ortaya koydu. ‘Elektrik fiyatlarını nasıl buluyorsunuz’ sorusuna katılımcıların yüzde 90’ı ‘yüksek’ ve ‘çok yüksek’ cevabını verdi. Bu oran geçen sene yüzde 80 idi. Aynı dönemde ‘elektrik fiyatlarını normal bulanlar’ yüzde 19’dan yüzde 8’e geriledi. Yüksek bulanların siyasî parti tercihleri incelendiğinde HDP yüzde 86, AKP yüzde 87, CHP yüzde 92, MHP ise yüzde 93 olarak gerçekleştiği görüldü. 31 Mart’taki yerel seçimler için AKP ile ittifak yapan MHP’nin seçmenlerinin enerjideki pahalılıktan en çok şikâyetçi olan seçmen grubu olması dikkat çekti.

Okunma Sayısı: 1165
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı