"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En fazla karşılıksız çek İstanbul'da

14 Ocak 2016, Perşembe 18:28
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi verilerine göre bankalara ibraz edilen çek tutarı 2015 yılında yüzde 12 artarak 673 milyar TL oldu.

Aralık 2015 ayında ise karşılıksız işlemi yapılan çek adedinin en fazla olduğu 5 il, sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu.

2015 yılı döneminde ibraz edilen çek adedi ise yüzde 2 azalarak 22,8 milyon oldu. Karşılıksız işlemi yapılan çek adedinin de 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15; karşılıksız işlemi yapılan çeklerin tutarı ise yüzde 37 oranında arttığını not edildi. 

TBB kayıtlarına göre parasal tutarı 27,3 milyar TL olan 775 bin adet çeke, 2015 yılında karşılıksız işlemi yapıldı. Aynı yılda, karşılıksız işlemi yapılan 4,4 milyar TL tutarındaki 165 bin adet çek, daha sonra ödendi. Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı, Aralık 2015 ayında, adet olarak yüzde 3,7 ve tutar olarak yüzde 4 oldu. 

Karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bankalara ibraz edilen çeklere oranı, adet olarak 2015 yılında, geçen yıla göre 0,5 puanlık artış ile yüzde 3,4 olurken, tutar olarak 0,7 puanlık artışla yüzde 4,1'e geldi.

KARŞILIKSIZ İŞLEMİ YAPILAN ÇEKLERİN İL BAZINDA DAĞILIMI

Aralık 2015 ayında karşılıksız işlemi yapılan çek adedinin en fazla olduğu 5 il, sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu. Tutar olarak en fazla karşılıksız işlemi yapılan çeklerin bulunduğu iller arasında ilk sırada İstanbul yer alırken, bu ilimizi Ankara, Antalya, İzmir ve Bursa izledi. Aralık ayında tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu 5 il sırasıyla yüzde 14,3 ile Kırşehir, yüzde 11,6 ile Ardahan, yüzde 10,8 ile Bitlis, yüzde 9.8 ile Kırıkkale ve yüzde 9,3 ile Kütahya oldu. Tutar olarak, karşılıksız işlemi yapılan çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en düşük olduğu iller ise Kastamonu, Karabük ve Tunceli oldu.

Okunma Sayısı: 1090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı