"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Enerji Bakanı Berat Albayrak'a zor soru

03 Mart 2016, Perşembe 19:30
Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrik faturalarından yer alan ödeme kalemlerinin ne olduğunu ve vatandaşın neye para ödediğini bilmesi gerektiğini söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan bu kalemleri açıklamasını isteyen Akın, “Elimde bir fatura var. Tüketici harcaması 53 lira, toplamda 102 lira. Bu aradaki farkı biz anlayamıyoruz. Bunu halkımız da anlayamıyor. Burada neye, ne ödüyorsak, bunu açıklamanızı sizden rica ediyoruz çünkü bunların bilinmesine ve halkımızın bilmesine ihtiyacımız var.” diye konuştu. 

TBMM Genel Kurulunda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı. 2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinin altıncı turunda Rekabet Kurumu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Türkiye Su Enstitüsü bütçeleri de görüşülüyor. 

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesi üzerine söz aldı. Bir elektrik faturasının resmi ile kürsüye çıkan Akın, “Elimde bir fatura var. Tüketici harcaması 53 lira, toplamda 102 lira. Bu aradaki farkı biz anlayamıyoruz. Bunu halkımız da anlayamıyor. Burada neye, ne ödüyorsak, bunu açıklamanızı sizden rica ediyoruz çünkü bunların bilinmesine ve halkımızın bilmesine ihtiyacımız var. Bunları, özelleştirmeden öncede aynı şeyleri söylüyordunuz. Siz, şimdi, bunları özelleştirdiniz, normalde bunların ucuzlaması gerekir.” dedi. 

AKP Hükûmetinin elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin kasalarını doldurduğun, halkın cebini ise boşalttığını belirten Akın, şöyle konuştu: 

“Bugün elektrik dağıtımında yapılan düzenlemelerle yargı kararları hiçe sayılarak kayıp kaçak bedelleri faturalarda halkımız görmesin ve bilmesin diye karartıldı. Maalesef, dağıtım şirketlerine çanak tutuldu ve bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bir de TRT payı var. Değerli milletvekilleri, keşke TRT gerçek ve tarafsız olsa da isteyerek desteklesek ama ne durumda olduğunu anlatayım. Bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısına utanmadan hakaret edebilen, sadece AKP'nin yayın organı hâline gelmiş, yakınlık ilişkileriyle kadrolaşan ve yolsuzlukların kol gezdiği iddia edilen bir kurum. Parayı kim ödüyor? Türkiye. Yani siz kendi yayın organınıza zorla halkımızdan para topluyorsunuz ve kendi reklamınızı yaptırıyorsunuz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Siz paraları toplarken evlerde büyük yangın var ve elektrik faturaları halkımızı bezdirmiş ve isyan ettirmiş durumda. Halkımız zaten faturalarını ödeyemediğinden elektrikleri kesik, TRT'yi nasıl seyredecek Sayın Bakan?” 

Okunma Sayısı: 2592
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı