"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Enflasyon düşmedi, ötelendi

05 Aralık 2018, Çarşamba 01:41
Enflasyon oranları 2017 yılından bu yana ilk kez düştü.

Alım gücü düşüyor, işsizlik artıyor

Yüzde 1.44 oranında düşüş nedenleri hakkında farklı teoriler dile getirildi. Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hayri Kozanoğlu, Seyr-i Sabah programında özellikle otomotivdeki düşüşlere aşağı çekilen enflasyonun dinamiklerini ve farklı faktörleri değerlendirdi. Kozanoğlu, aslında enflasyonun gerçek oranda düşmediğini, hülle sistemiyle gelecek aylara ötelendiğini dile getirdi. Kozanoğlu, “Aslında hülle söz konusu. Kasım ve Aralık aylarına özel vergiler düşürüldü. Suni bir şekilde büyümenin daha hızlı olduğu bir sonuç ortaya çıkacak. Yurttaşlarımız 2019 alımlarını 2018’e çekecekler. KDV ve ÖTV’den vazgeçince enflasyon daha düşük çıkacak. Ücret artışları da gerek kamu çalışanları gerek emekliler için özel sektör için bir baz oluşturacak. Bu hep böyle devam etmeyecek. Tabloyu daha pembe gösterecek. Yurttaşların ücretlerindeki erozyonu telafi edecek zamlarda daralma olacak” ifadelerini kullandı.

Etiketler: enflasyon
Okunma Sayısı: 1142
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    5.12.2018 17:37:52

    Enflasyonun düşüp-düşmediğinin en güzel göstergesi markat,pazar yani reel piyasalardır. Marketin camında 'ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE,afişi var.Market rafındaki ürünlerin fiyatlarında % 110 dan tutunda en az % 50'ler oranında artış var. Pazar deseniz pazarcı aldığı fiyatların yüksek olduğunu amma suçlu olarak gösterildiklerinden şikayetçi. ÖTELEME,ENTRİKA ve HİLE ile enflasyonu düşürdük demek olsa olsa ALİL KAFALARIN AVUNTUSU VE ALDATMACASIDIR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı