"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Enflasyon, yılı tahminlerin üzerinde kapatacak’

03 Nisan 2018, Salı 20:00
ING Bank’a göre, Türkiye ekonomisinde bu yıl enflasyonun Merkez Bankası’nın “yüzde 7.9’luk tahmininin çok üzerinde” kapatacak.

ING Bank’ın dün açıklanan enflasyon verisine ilişkin hazırladığı Ekonomi Notu’nda, beklentilere paralel Mart verisinin ardından, yıllık enflasyondaki düşüşün sınırlı kaldığı, çekirdek enflasyonun baz etkisiyle gerilese de yüksek seyrini koruduğu vurgulandı.  ING Bank tarafından dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi ve Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi verilerinin değerlendirildiği Ekonomi Notu’nda, “Sonuç olarak, son aylardaki enflasyon rakamları, genişlemeye devam eden cari açığın da rol oynadığı liranın değer kaybına ve bozulan fiyatlama davranışlarına bağlı olarak, olumlu baz etkisi kaynaklı iyileşmenin beklenenden sınırlı olduğunu ortaya koydu. Enflasyonun yüksek seyrini sürdüreceğini ve yılı Merkez Bankası’nın yüzde 7.9’luk tahmininin çok üzerinde kapatacağını düşünüyoruz.’’ değerlendirilmesi yapıldı.

***

Tıklayınız:

Çift haneye ve artmaya devam: Enflasyon rakamları açıklandı

Yüksek enflasyon yıl boyunca sürecek

Büyüme vatandaşın ne aşına, ne de işine yansımadı

DHA

Etiketler: enflasyon
Okunma Sayısı: 964
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı