"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EPDK 13 şirkete lisans verdi

11 Şubat 2016, Perşembe 10:07
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 13 şirkete lisans verirken, 11 şirketin lisansını ise iptal etti.

Konuyla ilgili ilan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre EPDK, Afyon Biyogaz Elektrik Üretim AŞ'ye Afyon-1 Biyogaz Santrali için, IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş'ye Girlevik-II Mercan HES için, Çan Kömür ve İnşaat A.Ş.'ne Çan-2 Termik Santrali için Karkey Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş'ye Umurlu-2 JES için Üretim Lisansı verirken, TTES Elektrik Tedarik Satış AŞ, İdeal Perakende Elektrik Satış AŞ, Tam Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ ve Tinmar Enerji Ticaret Limited Şirketi'ne ise tedarik lisansı verdi.

EPDK'nın daha önce, ABS Alçı Gölbaşı Otoprodüktör Santrali için ABS Alçı ve Blok Sanayi AŞ'ye, Koç Üniversitesi Kojenerasyon Santrali için Entek Elektrik Üretimi A.Ş'ye, Doruklu Regülatörü ve HES için Serbeton Enerji İnşaat San. ve Tic. AŞ'ye ve Kocatepe RES için Dünya Enerji Üretim A.Ş'ye verdiği üretim lisansları ise Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde iptal edildi.

Petrol, Doğalgaz ve LPG piyasaları

Petrol piyasasında High Petrokimya Sanayi ve Ticaret AŞ Madeni Yağ Lisansı aldı.

EPDK, Batı Karadeniz Akaryakıt Madeni Yağ Lpg Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin İhrakiye Teslimi Lisansı, Magus Petrol Ürünleri Ticaret Sanayi Limited Şirketi’nin Madeni Yağ Lisansı, Garzan Petrol Nakliyat Kuyumculuk İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin Depolama Lisansı ve Y.E.S. Yenilenebilir Enerji Akaryakıt Gıda Kimya Tarım Ürünleri ve Temizlik Maddeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ait İşletme Lisansını sona erdirdi.

Socar Turkey LNG Satış Anonim Şirketi, Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) Satış Lisansı alırken, Ataerk Akaryakıt Çimento İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) Satış Lisansı ve Osman Türkoğlu Nakliyat Otomotiv ve Gıda Ürünleri Ticaret Sanayi Limited Şirketi'ne ait LNG İletim Lisansı ise ilgili yönetmelik çerçevesinde iptal edildi.

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası'nda ise TP Petrol Dağıtım Anonim Şirketi,  Asya Gaz Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ve NARGAZ LPG Dolum Tevzii İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne LPG dağıtım lisansı verildi, Argaz Lpg Dolum Tevzii İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin LPG dağıtıcı lisansı ise sona erdirildi.

AA

Etiketler: epdk, lisans
Okunma Sayısı: 1667
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı