"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan 3 ülkeye 'olursuz' teklif

03 Aralık 2016, Cumartesi 18:07
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy’deki bir alışveriş merkezinin açılışında yaptığı konuşmada son günlerde zirveye tırmanan dolar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ayrıca Rusya Devlet Başkanı Putin’e ve Çin’e, İran’a yaptığı 'yerli para' teklif hakkında bilgi verdi.

Erdoğan  “Putin’e şunu teklif ettim. Alışverişimizi yerli para ile yapalım. Ben ne alıyorsam sana Rus rublesi ile ödemesini yapayım, sen de benden ne alıyorsa TL ile ödemini yap." dedi.

ÇİN'E VE İRAN'A DA AYNI TEKLİF

Erdoğan devamında ise, "Aynı şeyi Çin’e, İran’a teklif ettim. Makul karşılandı. Bundan sonra aramızdaki bu münasebetleri Merkez Bankalarımıza da talimat verdik bu yollarla yürütmeye çalışacağız. Ekranları başında bizi izleyenlere sesleniyorum. Yastığının altında ne varsa gel bunu altına yatır, gel bunu TL’ye yatır. Bununla beraber piyasayı düzenleyelim. Piyasayı bununla düzenlendiğimizde çıkar şebekeleri değil ülkemiz kazanacak” şeklinde konuştu.

Halbuki Türkiye'nin Rusya ve Çin ile yüksek miktarda cari açığı bulunmakta. TÜİK rakamlarına göre Rusya ile 16 milyar dolar, Çin ile de 22 milyar dolar açık bulunmakta. Ruble ve yuanın rezerv olarak Türkiye'de bulunmadığı bilinmekte. Bu iki para birimi de Türkiye tarafından basılacak değil. Hal böyleyken bu paraları temin etmek için global piyasadan  satın aldığında TL yine aynı dolar almış gibi değer yitirecek (bollaştığı için). 

Bundan anlaşıldığı üzere ödeme birimini değiştirmek borcumuzu azaltmadığı gibi işimizi daha zorlaştıracaktır.

Ayrıca ekonomistlerin açıklamalarına göre: "İki ülke kendi milli paraları ile ithalat ihracat yapmaya başlarsa ihracat fazlası veren ülkenin para birimi fazlaca değerlenir"

Okunma Sayısı: 4791
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    4.12.2016 08:01:40

    ONE MİNUET deki gibi yarın ben onu şaka olsun diye söyledim deyiverir olur biter.Nasılsa çevir kazı yanmasın modunda.

  • burhan

    3.12.2016 20:53:18

    herşey günlük popilizm.Ha diye düz mantıkla olur mu?Şu anda bunu yapan kaç ülke var.Birşey üretmeden ne satacaksın ki?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı