"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnaf için durgun yıl

29 Aralık 2018, Cumartesi 17:33
TESK Genel Başkanı Palandöken: “Özellikle yaz aylarında belirgin olarak hissedilen ekonomik dalgalanma sebebiyle esnaf ve sanatkÂrımız 2018 yılını durgun geçirdi.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, özellikle yaz aylarında belirgin olarak hissedilen ekonomik dalgalanma dolayısıyla esnaf ve sanatkârların 2018 yılını durgun geçirdiğini belirterek, “Toparlanmak ve harekete geçmek için esnafımız 2019’u bekliyor.” ifadesini kullandı. Palandöken, yazılı açıklamasında, 2018 yılını ve gelecek yıla ilişkin beklentilerini değerlendirdi. Bu yılın ekonomideki gelişmeler dolayısıyla zor geçtiğine işaret eden Palandöken, aileleri ve çalışanlarıyla sayıları yaklaşık 10 milyonu bulan esnaf ve sanatkârın taleplerine 2019 yılında da kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.

AVM VE MARKET ZİNCİRLERİNİ DÜZEN ŞART

Palandöken, esnaf ve sanatkârın en büyük sorununun zincir marketlerle AVM’lerin haksız rekabeti olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Ülke genelinde yaklaşık 30 bin 864 zincir market ve 448 AVM var. Bu zincir marketlerde ve AVM’lerde esnaf ve sanatkârımızın yaptığı tüm işler var. Bu haksız rekabetin önüne geçmek için zincir marketlerin ve AVM’lerin çalışma koşullarını düzenleyen Perakende Yasası günümüz şartlarına göre güncellenmeli.”  Palandöken, AVM’lerin açılış ve kapanış saatlerine uyması, kendilerine göre özel gün tayin etmemesi gerektiğini bildirdi.

SİGORTA PRİMLERİ DÜŞMELİ

Esnaf ve sanatkârı zorlayan yüksek sigorta primlerinin yüzdesinin düşürülmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, “SSK’lılar ile Bağ-Kurluların emekli olabilmesi için gereken prim gün sayıları eşitlenmeli. Esnafımızın 2000 yılı öncesindeki oda ve vergi kayıtları dikkate alınarak emeklilik yolunu açan yeni yasal düzenleme yapılmalı. Çırakların sigortalılık süresi de emekliliğe sayılmalı.” teklifinde bulundu. Palandöken, ülke ekonomisinin canlanması için esnaf ve sanatkâra özel teşvik ve destek paketleri hazırlanması gerektiğini de vurguladı.

FATİH KARAGÖZ - ANKARA

Etiketler: tesk, palandöken
Okunma Sayısı: 1768
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı