"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Et fiyatları Bakanlar Kurulu’na geliyor

08 Mart 2016, Salı 13:32
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarıyla ilgili olarak en kısa zamanda Bakanlar Kurulu’na bir sunum yapacaklarını söyledi.

Çelik, “Hem hayvan varlığımızın geleceği hem tarımla ilgili ve diğer alanlarla ilgili çok kapsamlı bir sunumu tamamlamış noktasındayız. En yakın zamanda Bakanlar Kurulu’na sunacağız.” dedi.

Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Genel Direktör Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Asya'dan sorumlu Bölge Temsilcisi Vladimir Rakhman’in ve beraberindeki heyet ile görüştü. Bakanlık binasında gerçekleştirilen görüşmede Çelik gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin “Maliye Bakanı ette KDV indirimi ile ilgili Tarım Bakanlığının bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Çalışma ile ilgili somut bir gelişme var mı? Ya da fiyatın indirilmesi konusunda somut bir adım olacak mı?” sorusu üzerine Çelik, “Yalnız et ile ilgili değil Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilgili kapsamlı bir sunumu tamamlamış noktasındayız. En yakın zamanda Bakanlar Kurulu’na sunacağız” cevabını verdi.

Et ve fiyat konusunun tartışıldığını kaydeden Çelik şunları söyledi:

“Bizim et ile ilgili tüm çalışmalarımız sektör temsilcileriyle yaptığımız çalışmalardır. Bütün aldığımız ve alacağımız kararlar hayvan varlığını arttırmaya dönük kararlar olacaktır. Bunun için bu konuda ne gibi engeller varsa onları değerlendirdik tartıştık bölge toplantılarında bizzat üreticilerle görüşmeler yaparak değerlendirdik. Yalnız et ile ilgili değil Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile ilgili kapsamlı bir sunumu tamamlamış noktasındayız. En yakın zamanda Bakanlar Kurulu’na sunacağız. Netice itibariyle bir konuda değil birçok konuda kararlar alma aşamasına geldiğimizi ifade edeyim. Bir çok konu var hem hayvan varlığımızın geleceği hem tarımla ilgili ve diğer alanlarla ilgili çok kapsamlı bir sunum ve bu sunumun Bakanlar Kurulu’na gelme aşamasında olduğunu söyleyeyim”

Okunma Sayısı: 1526
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • aslan

    9.3.2016 08:59:35

    asla KDV indirimi yapılmamalı çünkü kdv de bu çakalların cebine gider hükümet ucuz et satış noktası ağı kurmalı bunu illa da devletin kendisi yapmamalı kimler bdevletin istediği fiyatla tatış yapıyorsa o kasap ve ya şarküteriye et sağlanmalı yada et balık satış nıoktalarının sayısı artırılmalı

  • Necati ALCA

    8.3.2016 15:15:53

    Zor be dostum senin yapabileceğin iş değil o

  • erdoğan

    8.3.2016 14:02:41

    Kasaplığı bitirdiniz mesleğimiz elimizden gitti her şey yasak ne yapacağımızı şaşırdık...Bu şartlarda duramıyorum artık ayakta kapatıyoruz tek tek...Fabrikalar çalışsın DAHA FAZLA MİLLETİ KANSER YAPSINLAR YETMEDİ KANSER HASTASI SAYISI...40 yıllık baba mesleğiydi hepsini bir çırpıda sildiniz ne istediniz bu meslekten ne zararı vardı devlete millete...Tavuk parçalama,köfte yapma akşama kadar otur yerinde sinek avla çalışan insan bu memlekete yaramaz tembel insan yarar...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı