"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Et üreticilerini sevindiren gelişme

04 Ocak 2016, Pazartesi 15:21
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Nuri Karaca, yem ve gübrede KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesinin üreticiye büyük güven ve moral verdiğini belirtti.

Karaca, “Bundan böyle çiftçi ve hayvancılarımız yabancı üreticiler karşısında ezilmeyecek ve bizim ülkemizde de üretimin en önemli 2 girdisi yem ve gübrede vergi olmadığını gururla söyleyeceklerdir.” diye konuştu.

İndirimin ardından kuruluşların derhal fiyatlarını revize ederek yüzde 1 KDV’li fiyatlarla satışlara başladıklarını ifade eden Karaca, diğer sanayi kurumlarının ve bayilerin de düşük KDV’li gübre ve yem satışlarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Karaca, “Devletimiz çiftçi ve hayvancımızın rahatlaması için milyarlarca Türk Lirası gelirinden vazgeçmiş olup, büyük bir özveride bulunmuştur. Bundan sonraki süreçte KDV indiriminden oluşan kaynağın çiftçi ve hayvancıya katkı sağlaması için fiyatların çiftçi ve hayvancılık kuruluşları ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ciddi ve sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir.” dedi.

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Nuri Karaca, “Çiftçi ve hayvancımıza son yılların en büyük katkısını sağlayan başta önceki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan’ımız Sn. Mehdi Eker ile mevcut Bakan’ımız Sn. Faruk Çelik’e minnet ve şükranlarımızı sunarken, bizlere büyük bir şevk ve moral veren bu tip uygulamaların (motorin, tarım ilacı vb. gibi girdilerde) devamı halinde Türk tarım ve hayvancılığının büyük bir patlama yapacağı inancımızı belirtiriz.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1460
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı