"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Euro'da büyük değer kaybı

05 Aralık 2016, Pazartesi 08:50
Euro, yapılan anayasa referandumunda mağlubiyet alan İtalyan Başbakanı Matteo Renzi'nin istifa edeceğini açıklamasının ardından ülkenin kırılgan bankalarının baskı altında kalacağı endişesiyle başlayan riskli varlıklardan kaçışa paralel olarak 20 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Euro, İtalyan Başbakanı Renzi'nin anayasa reform teklifinin referandumda reddedilmesinin ardından istifa edeceğini açıklaması sonrasında euro bölgesinde siyasi belirsizliğin artması sonucu keskin değer kaybetti.

Euro yüzde 1.4 değer yitirerek 1.0505 dolara kadar geriledi. Geçen ay gördüğü ve önceki yıllarda birkaç defa geri döndüğü 1.5 yılın dip seviyesi 1.0518'in altını test ettikten sonra kayıplarını kısmen azalttı.

Uzmanlar 2015 Mart ayında gördüğü dip seviye olan 1.0457'nin altını görmesi halinde euronun 2003 başlarından bu yana en düşük düzeylere gerileyebileceğini ve 1 seviyesine inen bir trendin başlayabileceğini belirtiyorlar. Birçok yatırımcı euronun dolarla parite anlamına gelen 1 seviyesine inebileceğini bir ihtimal olarak görmeye başlarken, işlemciler şu anda 1.05 düzeyinde opsiyon kontratlarından kaynaklanan güçlü alımlar ile karşılaşıldığını belirtiyorlar.

AB KARŞITLARININ ELİ GÜÇLENDİ

İtalya'da yapılan referandumda, kritik anasaya değişiklikleri oylandı. En önemli maddesi, Senato'nun yetkilerinin azaltılması olan değişiklik paketinin referandumda reddedilmesi üzerine İtalya Başbakanı Renzi, daha önce söz verdiği gibi istifa kararı aldı. Yapılacak olası bir erken seçimde ise İtalya'nın Euro Bölgesi'nden ayrılmasını savunan popülist 5 Yıldız Hareketi'nin iktidara gelme ihtimali yüksek. 5 Yıldız Hareketi, iktidara geldiği takdirde, bu konuyu referanduma götüreceğini açıklamıştı. 

Etiketler: euro, italya, referandum
Okunma Sayısı: 2568
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı