"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Euro, yeni rekor düzeye tırmandı

24 Kasım 2017, Cuma 13:33
Rekor düzeylerin ardından dün 3.90 liraya kadar gerileyen dolar bugün yönünü yeniden yukarıya çevirdi. Küresel piyasalarda dolar karşısında yükselen euro da 4.6911 lira ile yeni rekor düzeye tırmandı.

ABD Merkez Bankası'nda (Fed) "düşük enflasyon endişelerinin" artmasıyla küresel piyasalarda 111.07 yen ile Eylül ortasındaki düzeylerine gerileyen dolar, euro karşısında da zayıfladı. Euro, 1.17 dolar düzeyinden 1.1871 dolara kadar yükseldi. Fed'in son toplantısına ilişkin tutanakların en dikkat çekici yanı, Federal Açık Piyasa Komitesi üyelerinin "düşük enflasyona yönelik endişelerin arttığını yansıtması" oldu.

Doların küresel piyasalardaki bu zayıflaması, dün lira/dolar paritesine de yansıdı ve önceki gün 3.9824 lira ile tarihi rekor düzeye tırmandı. Dolar dün 3.90 lira düzeyine kadar indikten sonra, yeniden toparlandı ve Şükran Günü nedeniyle küresel piyasaların kapalı olduğu haftanın son gününde 3.9513 liraya kadar yükseldi.

Euro da önceki gün yükseldiği 4.6747 liradan dün 4.61 liraya kadar indikten sonra, küresel piyasalardaki yükselişe bağlı olarak 4.6911 liraya kadar çıktı.

Borsa İstanbul Endeksi, yüzde 0.88 düşüşle 105 bin 26 puandan kapattığı dünkü işlemlerin ardından yeni güne de yüzde 0.29 düşüşle 104 bin 721 puandan başladıktan sonra 104 bin 338 puana kadar indi.

DHA

Etiketler: euro, dolar
Okunma Sayısı: 1959
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı