"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ExxonMobil Nijerya'da hem petrol rezervi keşfetti

28 Ekim 2016, Cuma 20:10
Merkezi ABD'de bulunan çok uluslu petrol ve doğal gaz şirketi ExxonMobil, Nijerya'da 500 milyon ila 1 milyar varil arasında ham petrol rezervi keşfettiklerini bildirdi.

Şirketin resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, Nijerya'nın güneyinde Bayelsa eyaletinde 500 milyon ila 1 milyar varil arasında olduğu tahmin edilen ham petrol rezervi bulunduğu belirtildi.

ExxonMobil Başkanı Stephen Greenlee, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Alınan sonuç dolayısıyla mutluyuz ve cesaretimiz daha da arttı. Ortaklarımız ve Nijerya devleti ile çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. 

Lagos merkezli araştırma şirketi SBM Intelligence tarafından yapılan araştırmaya göre, militanların saldırıları nedeniyle ExxonMobil, Dutch-British Shell ve Chevron petrol şirketleri 2016 yılında 7,1 milyar dolar kaybetti.

Silahlı grupların Nijer deltasındaki saldırıları sonucu ülkede bu yıl için öngörülen günlük petrol üretimi beklentilerin altında gerçekleşti. 2016 bütçesinde tahmin edilen günlük petrol miktarı 2,2 milyon varil iken, bu rakam ancak 1 milyon varil olabildi.

AA

Okunma Sayısı: 1330
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı