"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eyvah GDO!

03 Ağustos 2017, Perşembe 00:39
Hükümet hayvan yeminde GDO'ya onay verdi. GDO'lu yemin insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğini vurgulandı.

KARAR RESMÎ GAZETEDE YAYINLANDI

Biyogüvenlik Kurulu'nca, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği'nin başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması onaylandı. Karar Resmî Gazete'de yayınlandı.

HAYVAN VE İNSANA HAYATî ZARAR VERİYOR

UZMANLAR GDO ile beslenen hayvanlarda organ problemlerinin görüldüğüne, GDO'lu mısır ve soya fasülyesi ile 90 gün süreyle beslenen farelerde karaciğer ve böbrek zehirlenmelerinin ortaya çıktığına dikkati çekti. Bu durumun insanları da tehdit ettiği belirtildi.

***

Hayvan yemine GDO onayı

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması Biyogüvenlik Kurulu’nca onaylandı.

Biyogüvenlik Kurulu’nca, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) başvurusu üzerine genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidi ve ürünlerinin hayvan yemlerinde kullanılması onaylandı. Kurulun konuya ilişkin kararları Resmî Gazete’de yayınlandı. Buna göre, Kurul, BESD-BİR’in başvurusu üzerine, Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyoekonomik Değerlendirme Komitesi’nce hazırlanan raporları değerlendirerek, genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidinin hayvan yemlerinde belirlenen şartlara uyulması kaydıyla kullanılmasına onay verdi.

HAYVAN YEMLERİ HARİCİ KULLANIMI YASAK

GDO’nun hayvan yemleri haricinde kullanılması yasak. Yasaya uymayanlara bir ile 12 yıl arası hapis cezası, 200 bin TL ya da 10 bin güne kadar adlî para cezası veriliyor. Bu ürünlere ilişkin ‘ayırt edici kimlik, geçerlilik süresi, ithalatta uygulanacak işlemler, kullanım amacı, risk yönetimi ve piyasa denetimi için gerekli veriler, izleme, belgeleme ve etiketleme şartları, ambalajlama, taşıma, muhafaza ve nakil kurulları, işleme, atık, artık arıtım ve imha şartları, güvenlik ve acil durum tedbirleri, yıllık raporlamanın nasıl yapılacağı’ başlıklarındaki hususlara uyulması zorunlu tutuluyor. 

GDO NEDİR?

GDO, (genetiği değiştirilmiş organizma) bitki ve hayvanların laboratuvar ortamında genetik özelliklerinin değiştirilmesi sonucu oluşan yeni tarım ve hayvanî ürünlerdir. Genetik mühendisliği yöntemleriyle bir bitki DNA’sına gen yerleştirme rastgele olmakta ve bilim adamları genin nereye gittiği hakkında bir bilgiye sahip bulunmamaktadırlar. Bu da diğer genlerin çalışmasını engelleyebilmekte ve besinlerde daha önce hiç bulunmayan proteinlerin üretilmesine ve toksin ve alerji üreten yeni bir bitkinin ve dolayısıyla da sağlığa zararlı yeni bir besinin oluşmasına sebep olmaktadır.

Etiketler: gdo, yem
Okunma Sayısı: 4040
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    3.8.2017 13:11:51

    Hemen yanlış anlamayın yahu VATAAAN,MİLLEEET,DİİİN,FİLİSTİİİN diyerek yüksek sesiyle haykıran başımıııız sizin GDO lu ürünlerle sağlıklı sıhhatli ve dahi fanbi dünyadan kısa zamanda ebedi aleme geçişinizi kolaylaştırmak istemektediiir.Evet bu arada vücudunuzda bazı arızi ve hastalıklar ortaya çıkarsa o da YENİ ZENGİNLERİMİZİN,YANDAŞ ŞİRKET VE DAHİ SAHİPLERİNİİİİN İHYASI İÇİN FEDAAAAA EDİLMEKTİİR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı