"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı

16 Mart 2016, Çarşamba 20:43
ABD Merkez Bankası FED, piyasaların beklediği yönde karar alarak faiz oranlarını değiştirmedi.

Para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi, faiz oranını yüzde 0.25-0.50 aralığında bırakırken, Kansas City Fed Başkanı Esther George karara muhalefet etti. 

George çeyrek puanlık artış yönünde oy kullandı. Merkez Bankası, geçen Aralık ayındaki toplantıda 2006'dan bu yana ilk faiz artışını yaparak, politika faizini yüzde 0-0.25 aralığından yüzde 0.25 – 0.50 aralığına yükseltmişti.

İki günlük toplantı sonrasında karar açıklayan Fed yetkilileri, küresel ekonomik ve finansal gelişmelerin risk teşkil etmeye devam ettiğine işaret etti.

Fed yetkilileri daha fazla faiz artırımı için görünümü de düşürdü. 

Fed yetkilileri 2016 için sadece 2 faiz artırımı öngördüklerini de ifade etti. Bununla birlikte, 2016-2017-2018 için de faiz artırımı beklentilerinin düşürüldüğü ifade edildi. 

ABD Merkez Bankası yetkilileri, ABD'ye ilişkin ekonomik büyüme tahminlerini bu yıl ve gelecek için aşağı çektiklerini de ifade etti.

AA

Etiketler: fed, karar, abd
Okunma Sayısı: 1289
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı