"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Fedakârlık sırası işverende'

27 Eylül 2018, Perşembe 17:18
Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Çelik-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Ekonomideki zorlu süreç atlatılana kadar, işçiler çarkları döndürmeye devam etmeli, işverenler işçisine sahip çıkmalıdır. Bugüne kadar fedakârlığı biz işçiler yaptık. Fedakarlık sırası işverenlere geçmiştir” ifadelerini kullandı.

Değirmenci, yazılı açıklamasında, döviz fiyatlarındaki artışa paralel son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bazı iş yerlerinde işten çıkarmaların yaşandığını belirtti. Özellikle metal sektöründe hammadde ve diğer giderlerden kesinti yapamayan işverenlerin işçi çıkarmak için fırsat kollama eğiliminde olduğunu aktaran Değirmenci, “Ekonomik istikrarın en üst seviyede olduğu dönemlerde işçilerin ciddi fedakârlıkları ve azmiyle büyük kazançlar elde eden işverenler, bugün bu işçileri işten çıkarmak için hesaplar yapmaktadır. Bu dönem, kâr elde etme değil ayakta kalma dönemidir. En azından ekonomideki zorlu süreç atlatılana kadar, işçiler çarkları döndürmeye devam etmeli, işverenler işçisine sahip çıkmalıdır. Bugüne kadar fedakarlığı biz işçiler yaptık. Fedakârlık sırası işverenlere geçmiştir.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2042
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı