"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fitch'ten bankacılık uyarısı

02 Haziran 2015, Salı 19:23
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı bazı ülkelerde banka faaliyet şartlarının 2015'te de zorluklarla karşılaşacağını açıkladı.

Fitch'in internet sitesinde yer alan konuyla ilgili raporda, "Gelişmekte olan ülkelerdeki bankaların birçoğunun faaliyet şartları 2015'te zorluğunu korumaya devam edecek." uyarısı yapıldı. Kuruluş, ekonominin zayıflaması, büyümenin yavaşlaması, sezonluk kredi defterleri ve daralan marjların ( brüt kar) bu zorluklar üzerinden olumsuz etki oluşturacağına dikkat çekildi. Bu unsurların ülkelerin negatif ülke not görünümleri ile birleştiğinde özellikle Rusya, Brezilya ve Güney Afrika'daki bankaların da negatif görünümüne neden olduğuna vurgu yapıldı.

Raporda ayrıca, "Çin, Hindistan, Rusya, Türkiye ve Brezilya gibi ülkelerin dahil olduğu piyasaların çoğunda, sistemik olarak önemli olan bankaların reytingleri, özellikle kamu mülkiyeti olanların devlet destekli olmaya devam ediyor. Bu ekonomilerde ve banka ölçümlerindeki zayıflığın oluşturduğu aşağı yönlü riskleri sınırlıyor." ifadelerine de yer verildi. 

AA

Etiketler: fitch, açıklama
Okunma Sayısı: 1701
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı