"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fukaralık son hızla artıyor

08 Temmuz 2018, Pazar 23:47
Türkiye ekonomisinde fiyat istikrarsızlığı giderek derinleşirken, yoksullaşma da son hızla artıyor.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge Birimi’nin, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda miktarlarını esas alarak belirlediği açlık sınırı ile gıdanın yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da yoksunluk hissi duymadan karşılayabilmesi için yapması gereken gıda dışındaki harcamaları esas alarak hesapladığı yoksulluk sınırı araştırmasının bu yıl Haziran ayına ilişkin sonuçları açıklandı. Buna göre açlık sınırı Haziranda bir önceki aya göre 135,8 lira artarak 2 bin170,7 lira olurken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 89 liralık artışla 5 bin 735,6 lira düzeyine çıktı. Gıda ve gıda dışı ihtiyaçların insan onuruna yaraşır bir şekildeve yoksunluk hissi çekilmeden karşılanabilmesi için gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise 225 liralık artışla7 bin 906 lira oldu.

 

Yoksullaşıyoruz

Dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayabilmesi için yapması gereken zorunlu gıda ile gıda dışı harcamaların toplam tutarını gösteren yoksulluk sınırı ise haziran ayında yüzde 2,9  oranındaartarak7 bin 681 liradan 7 bin 906 liraya çıktı. Haziranda yoksulluk sınırının yüzde 27,5’inigıda, yüzde 72,5’ini de gıda dışı harcamalardan oluştu.Yoksulluk sınırında yılın ilk altı ayında yüzde 9,8artış yaşandı. Haziran sonu itibariyle son bir yılda yoksulluk sınırında yaşanan artış ise yüzde 17,8 olarak gerçekleşti. Yoksulluk sınırı geçen yıl haziran ayında 6 bin 712 lira olarak gerçekleşmişti.

Ankara - Mehmet Kara 

 

Etiketler: yoksulluk, fakirlik
Okunma Sayısı: 2132
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı