"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gelir sağlayıcı projeler geliyor: Boşaltılan kışlalar ticarete açılabilir

10 Ağustos 2016, Çarşamba
Hükümet, boşaltılan kışlaların yerine gelir sağlamak amacıyla ticarî yönü ön plana çıkan projeler yapmayı planlıyor.

Darbe girişiminin ardından boşaltılan kışlaların yerine ticari alan yapılması planlanıyor. Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminde payı bulunan kışlaların kapatılacağını “Şehrin içinde tankların, zırhlı araçların bulunduğu yerleri farklı yere taşıyacağız. Hasdal, Güvercinlik, Maltepe var…” sözleriyle duyurmuş, bu alanların park ya da piknik alanı olabileceğini söylemişti. Şu ana kadar Ankara’da Kazan’daki Akıncı Hava Üssü, Etimesgut’taki Güvercinlik Kara Havacılık Okulu ile Zırhlı Birlikler’in kapatılacağı, Havacılık Okulu’nun Isparta’ya taşınacağı, Mamak’taki askeri tesislerin kapatılacağı; İstanbul’da da Hasdal ve Maltepe’deki kışlaların kapatılacağı açıklanmıştı.

Gelir sağlayıcı projeler yapılıyor 

Habertürk’ten Deniz Çiçek’in haberine göre hükümet, askeri kışla ve tesislerin şehir dışına taşınmasına dönük çalışmalarda, bu alanların yerine gelir sağlamak amacıyla ticarî yönü ön plana çıkan projeler yapmayı planlıyor. Yıldırım’ın talimatı üzerine ortak çalışma yürüten Maliye, Milli Savunma ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, toplamda 10 askeri tesisin taşınma ve yeni binalarına yerleşme maliyetinin 2 milyar lirayı bulacağını belirtti. Taşınma ve yerleşme maliyetinin ‘sıfırlanması’ amacıyla bu alanlar için projeler de planlanıyor. Buna göre, boşaltılan alanlara gayrimenkul ve ticari alan projeleri yapılması gündemde. Öte yandan kışla ve tesislerdeki binaların da yıkılması gündemde. Bu da kentlerdeki sıkışık yapılaşmaya, arazinin konumuna, büyüklüğüne, trafiğe etkisine ve mevcut kullanım biçimine göre belirlenecek. Hükümet yetkilileri, bu alanların tümünün piknik alanı olamayacağını da belirtti.

 

 

Okunma Sayısı: 1590
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı