"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gençler emekliliğinde daha fakir olacak

20 Ekim 2017, Cuma 22:41
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) “Daha uzun yaşam, hayatın bir noktasında işsiz kalma ve daha düşük gelir anlamına geliyor” uyarısı yaptı.

Sputnik’te yer alan habere göre OECD tarafından yapılan bir çalışmada gelir ve yaşam şartları bakımından gelecekte emekliler ve çalışanlar arasındaki eşitsizliğin artacağını öngören bir çalışma yayınladı. OECD çalışmasında, halen genç olan nesillerin, kendinden önceki nesillere kıyasla daha eşitsiz ekonomik şartlarda yaşama riskinin giderek arttığı belirtildi. Hatta eğitim seviyesi düşük ve halen düşük gelir elde eden grupların yaşlılıklarında ‘fakirlik riski’ taşıdığı vurgulandı. Yaşlıların (65 yaş ve üstü) nüfus içindeki payının yükselecek olmasının gelişmekte olan ülkeler için de bu riski arttırdığı kaydedilen OECD çalışmasında, “Gelecekteki yaşlılar daha daha uzun bir ömür sürüyor olacak ancak kendinden önceki nesillere kıyasla daha eşitsiz koşullarda yaşayacaklar. Daha uzun yaşama, hayatın bir noktasında işsiz kalma ve daha düşük gelir anlamına geliyor” tesbiti yapıldı.

Etiketler: türkiye, gençlik
Okunma Sayısı: 1195
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı