"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Gramaj azaldıkça, ekmekte israf artacak”

02 Aralık 2017, Cumartesi 18:14
Tüketİcİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, ekmek gramajının azaltılmasının maliyeti ve israfı arttıracağını, kaliteyi düşüreceğini belirtti.

Atak, yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'ndeki değişikliğe ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu değişikliğin ekmekte gizli zamma, maliyet artışına, israfa, kalitesizliğe ve hileye yol açacağını ileri süren Atak, "Tüketiciler 200 gram ekmek istemedikleri ve en temel gıda maddeleri olan ekmek gramajlarıyla bu kadar oynanması nedeniyle TÜDEF'e bağlı derneklere yoğun olarak endişelerini ilettiler. Ekmek gramajı azaldıkça maliyet artacak, kalite düşecek, bayatlama hızı artarak israf artacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler: ekmek, israf
Okunma Sayısı: 1664
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı