"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gübre ve mazot fiyatları iki yılda yüzde 51 arttı

18 Mart 2019, Pazartesi 17:27
Gıda ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Türkiye’de gübre fiyatlarında son iki yıl içinde büyük artış oldu.

Fiyatlar 2018 yılında 2017’ye göre ortalama yüzde 40 arttı. Son iki yıldaki artış oranı ise yüzde 51 olarak gerçekleşti. Fortune Turkey’den Ezgi Dilekçi’nin haberine göre,  Artış oranlarında her gübre türünün yıllık kullanım miktarı dikkate alınmadı, ancak yine bakanlığın verilerine göre Türkiye’de en fazla üretilen gübre türü DAP ve ÜRE olarak dikkat çekiyor. Maliyetleri arttıran diğer unsurların başında mazot fiyatları geliyor. Gıda tedarik zincirinin her aşamasına etki eden mazot fiyatları son iki senede yüzde 51 arttı. 2016’da litresi 3.84 TL olan mazot fiyatı 2017’de 4.7 TL’ye; 2018’de ise 5.8 TL’ye kadar yükseldi. Mazotun 18 Mart 2019 tarihindeki satış fiyatı ise 6.37 TL.

Etiketler: gübre, mazot
Okunma Sayısı: 1385
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı