"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güçlü olursak 'dış mihrak'lar zarar veremez

02 Aralık 2016, Cuma 11:21
​1 Aralık Perşembe günü CNNTurk'de yayınlanan Tarafsız Bölge programına katılan Finans Profesörü Özgür Demirtaş, "dış mihrak"ların sürekli gündeme getirilmesinin krizleri aşmada bir faydası olmayacağını vurguladı.

Programı yöneten Ahmet Hakan’ın dış mihrakların Türkiye’yi batırma çabası içinde olup olmadığını sorusuna karşılık Profesör Demirtaş, dış mihrakların varlığı yerine Türkiye’nin bu güçler karşısında ne yaptığının tartışılması gerektiğini anlattı. Konuşmasına devam eden Profesör Demirtaş, “Bu dünyada birden fazla ülke olduğu sürece onların ikili üçlü onlu kombinasyonları kadar mihraklar olacak zaten” diyerek bu mihrakların sürekli gündeme getirilmesi yerine bunlara karşı güçlü olunması gerektiğini vurguladı. 

Profesör Demirtaş, “Bizle uğraştıkları için biz güçsüzüz diyoruz. Bu bir argüman. Ben de diyorum ki: Biz güçsüz olduğumuz için bizimle uğraşıyor olabilirler. (Buna karşı) Güçlü olmaya çalış” dedi.

Dış mihraklar engelleyebilir mi?

Ahmet Hakan’ın “Dış mihraklar bizim güçlenmemizi engelleyemezler mi?” sorusuna Profesör Demirtaş şöyle cevap verdi: Türkiye’nin Fen Lisesi açmasını dış mihrak engelleyebilir mi? Engelleyemez. Türkiye’nin şeffaflaşmasını dış mihrak engelleyebilir mi? Engelleyemez. Türkiye’nin kurumlarının bağımsızlaşmasını dış mihraklar engelleyebilir mi? Engelleyemez. Türkiye’nin hukuk devleti olmasını engelleyebilir mi? Engelleyemez. Türkiye’nin en mükemmel ve özgürlükçü liberter anayasasından birisini yapmasını dış mihraklar engelleyebilir mi? Engelleyemez.

Amerika neden güçlü?

Konuşmasının devamın Amerika Birleşik Devletleri’nin aleyhinde çalışan 'dış mihraklar'a örnek veren Profesör Demirtaş, Amerika’nın “Bu Türkler bize gıcık kapıyor. Araplar bize gıcık kapıyor. Bu Müslümanlar bize gıcık kapıyor. Bu Avrupalılar bu Almanlar bizi kıskanıyor. Yunanlar bize kızıyor. Bu Ruslar zaten ikinci kaldılar diye bizi sevmiyorlar. Çin bizden nefret ediyor” demediğini söyledi. Amerika’nın 18 trilyon dolar ekonomisinin olduğunu, dünya rezerv parasının sahibi olduğunu dünyanın en fazla patent başvurusu yapan ülke olduğunu söyleyen Profesör Demirtaş bu sebeplerden dolayı dış mihrakların Amerika’ya birşey yapamadığını söyledi. Profesör Demirtaş, Amerika’da televizyonlarda şu anda Elon Musk’ın yaptığı dikey roket modellerinin tartışıldığını anlatırken “Efendim o roketlerden şu tipi mi kullanalım bu tipi mi kullanalım” dendiğini aktardı. Profesör Demirtaş bunun ardından şunları söyledi: Türkiye’de de keşke bu tür konuları konuşmaya başlayabilsek.

İstanbul - Mustafa Sait Önal

Okunma Sayısı: 3457
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı