"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Güne düşüşle başlayan Dolar/TL'de son durum?

29 Mayıs 2018, Salı 10:15
Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 4,5710 seviyesinde dengelendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta başlayan politika adımlarına dün de devam ederek sadeleşmeye gitmesinin ardından hızlı bir şekilde düşüş kaydeden dolar/TL, günü yüzde 2,58 azalışla 4,5825'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından bankalararası piyasanın açılışında 4,5555'i gördü ve saat 09.30 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 4,5710 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 düşüşle 5,3120’den, sterlin/TL de yüzde 0,2 azalışla 6,0870'ten işlem görüyor.

TCMB, dün yaptığı açıklamada, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlandığını ve uygulamaya 1 Haziran 2018'de başlanacağını bildirdi.

Analistler, açıklamanın ardından Türk lirası varlıkların değer kazandığını belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 4,40 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Dün ABD ve İngiltere piyasalarının resmi tatil dolayısıyla kapalı olduğunu anımsatan analistler, bugün uluslararası piyasalarda hareketliliğin artabileceğini söyledi.

AA

Etiketler: türk lirası, dolar, euro, döviz
Okunma Sayısı: 2066
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı