"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hakkari'nin enerji sorunu çözülüyor

29 Kasım 2015, Pazar 14:01
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ), Hakkari'nin enerji sorununu çözmek amacıyla 16 milyon liralık yatırım yapıyor.

Şehrin 50 yıllık ihtiyacını karşılamak amacıyla trafo merkezi kurulması ve bağlantı direklerinin dikilmesi için yürütülen çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 

Yüksekova ilçesinde 15 bin metrekare alan üzerinde kurulan çift devre ve indirici trafo merkezindeki çalışmalar büyük oranda tamamlandı.

Proje kapsamında Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri de, bölgenin zorlu coğrafyası ve soğuk havaya rağmen yüksek gerilim ve enerji nakil hattı direklerini belirlenen alanlara yerleştiriyor. 

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, söz konusu projenin hayata geçirilmesiyle bölgeda enerji altyapısının daha kaliteli hale geleceğini söyledi.

Bölgede yıllardır yaşadıkları enerji sorunun giderilmesinde bu projenin çok önemli olduğunu kaydeden Özdemir, "Bizim kışımız uzun ve sert geçiyor. Bu nedenle çok ciddi enerji sıkıntıları da yaşıyoruz. Düşük voltajda enerji alabildiğimiz için çoğu zaman elektronik eşyalarımız arızalanıyor. Kentimizin bu sorununu çözecek yatırımı çok değerli buluyoruz" diye konuştu. 

Projenin yıl sonuna yetiştirilmeye çalışıldığını anımsatan Özdemir, "Projeyle ilgili arazilerin istimlak edilmesi konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyordu. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan bir heyet geldi ve bu sıkıntılar da giderildi. Hava şartları da iyi gidiyor. İnşallah kısa sürede kalan işler de tamamlanır" dedi.

AA

Etiketler: hakkari, enerji
Okunma Sayısı: 1212
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı