"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Havalimanı taksicileri belediyenin zammına isyan etti

05 Eylül 2016, Pazartesi 13:06
Yeşilköy Havalimanı’ndaki taksiciler İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yüzde 5’lik zammı protesto ederek taksimetre ayarlarını bu zamma göre düzeltmeyeceklerini söylediler.

Atatürk HavalimanıTaksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu zammın kabul edilemez olduğunu belirterek,” Bu zam değil bizimle alay etmek, dalga geçmektir” dedi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi önünde toplanan taksiciler ise, "24 ay sonra sadaka değil, hakkımızı istiyoruz" yazılı dövizler açarak,Büyük Şehir Belediyesi UKOME zammına tepki gösterdi. Kooperatif Başkanı Fahrettin Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine gülünç denilebilecek bir zam yapıldığını öne sürerek, zammın makul seviyeye gelene kadar protestolarını sürdüreceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Şuanda taksimetre ayarı yapmayarak pasif bir eylem yapıyoruz. Aslında çok daha farklı eylemler yapabiliriz. Ama, memleketin durumu ortadayken, böyle bir şeye ortak olmak istemiyoruz. Ancak, yetkililerin de bizi anlamasını istiyoruz. Biz bu konuyu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle defalarca görüştük, ama bizi anlayan olmadı. Bu konuda, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyoruz. Yani hangi kritere göre zammın yapıldığını merak ediyoruz." diye konuştu.

KONFORLU TAŞIMACILIK PARAYLA OLUR

Kooperatiflerinin, Türkiye'nin en iyi, dünyanın sayılı kooperatifleri arasında yer aldığını belirten Can, "Yetkililer bizden kaliteli taşımacılık istiyor. Kalite parayla oluyor. Eğer biz para kazanamazsak, kaliteli insan da burada barındıramayız. Taksiciyi ayağa düşürüyorsunuz, sonra kaliteli taşımacılık istiyorsunuz. 2 yıldır hiç zam alamadık. 2 yıl sonra talip ettiğimiz zam 25. Çünkü en azından tefe-tüfe'ye karşı bizim erimememiz için istemiştik. Ama, maalesef 24 ay sonra bize UKOME'nin verdiği zam yüzde 5. Belediyemizden böyle bir uygulamadan vazgeçmesini ve esnafın mağdur edilmemesini istiyoruz" dedi.

Taksicilerin 2 yılda bir yapmak zorunda oldukları taksimetre kalibrasyon işleminin, protestolarına engel olmayacağını ileri süren Can, kalibrasyon ayarının yapılacağını, ancak, taksimetre zammı ayarını yapmamaya devam edeceklerini vurguladı.

DHA

Etiketler: havalimanı, taksi
Okunma Sayısı: 1248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı