"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Her 3 meslek liseliden 2’si işsiz

24 Temmuz 2018, Salı 21:18
MEB, MeslekÎ ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, meslek lisesi mezunlarının iş bulma yöntemlerine ilişkin hazırladığı rapora göre, meslek lisesi mezunu 32 bin 734 kişiden 20 bine yakını işsiz.

MillÎ Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan rapora göre meslek liselerinden mezun olan 32 bin 734 kişiden 20 bine yakını iş bulamıyor. İşsizliğe gerekçe olarak sektörde bu kademede meslekî eğitim almış kişilere ihtiyaç duyulmaması gösterildi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, meslek lisesi mezunlarının iş bulma yöntemlerine ilişkin bir rapor hazırladı. Rapora göre, meslek lisesi mezunu 32 bin 734 kişiden 20 bine yakını işsiz. Mezunlarının büyük bölümü ‘tanıdık vasıtasıyla’ iş bulurken İŞKUR ve KPSS aracılığıyla iş bulanların oranı yüzde 11,07’de kaldı.

İhtiyaç yok

MEB’in, meslek lisesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş bulma yöntemlerini belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği araştırmanın bulgularına göre meslekî ve teknik eğitim veren liselerden mezun olan 32 bin 734 kişiden 20 bine yakınının işsiz olduğu belirtildi. İşsizliğe gerekçe olarak sektörde bu kademede meslekî eğitim almış kişilere ihtiyaç duyulmaması gösterildi. Bakanlığın, sanayinin kalifiye personel ihtiyacının giderilmesi amacıyla başlattığı, ‘Meslek liselerinin özel sektöre devri projesine karşın sektör, mesleki eğitim alan kişilere ihtiyaç duymadığı görüldü. 

Etiketler: meslek lisesi
Okunma Sayısı: 1768
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı