"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hindistan ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 7 büyüdü

31 Ağustos 2015, Pazartesi 22:17
Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri kabul edilen Hindistan'da 2015-2016 mali yılının ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme kaydedildi.

İstatistik ve Program Uygulama Bakanlığının resmi sitesinde yayımlanan Merkezi İstatistik Dairesinin raporuna göre, bir önceki çeyrekte yüzde 7,5 olan büyüme oranı, Nisan-Haziran dönemini kapsayan ilk çeyrekte yüzde 7'ye düştü. 

Raporda, bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme oranının geçen yılın aynı dönemdeki yüzde 6,7 büyüme oranından yüksek olduğuna işaret edildi. 

Merkezi İstatistik Dairesinin raporuna göre, ticaret, ulaşım ve iletişimde büyüme oranı bir önceki çeyreğe göre yükselirken elektrik, gaz ve su gibi kamu hizmetlerindeki büyüme oranı azaldı. 

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alan Hindistan'da mali yıl, 1 Nisan'da başlayıp 31 Mart'ta sona eriyor. 

AA

Okunma Sayısı: 1360
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı