"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hisarcıklıoğlu: Peygamberimizi (sav) örnek almalıyız

13 Şubat 2015, Cuma 18:09
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Avrupa'da satılan her 4 beyaz eşyadan, 3 televizyondan birini biz üretiyoruz. İtalya ve Çin'in arasında müthiş bir sanayi devrimci haline geldik" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasının kuruluşunun 30'uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Orhangazi'de Ekonominin Yıldızları ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasına Emeği Geçenler Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zenginleşmesinin girişimci sayısına bağlı olduğunu söyledi.

Ne kadar girişimci varsa o kadar zengin olunabileceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, her bir girişimcinin ortalama 10 kişiye istihdam sağladığını anlattı.

"Her yıl istihdama 1 milyon nüfus girerken en önemli sorunumuz bugün de gelecekte de iş meselesi" diyen Hisarcıklıoğlu, girişimcilerin işsizlere iş imkanı sağlayarak bu sorunun çözümüne yardımcı olacağını dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, 7 yıl sonra 1 milyon 200 bine ulaşacak senelik istihdama giren kişilere ancak girişimciler vasıtasıyla iş ve aş verilebileceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Onun için girişimcilik, Türkiye'de çok önemli fakat maalesef girişimci sayısı Türkiye'de çok az. Japonya'nın tam 3'te bir gerisindeyiz. 'İsraf haramdır' kültüründen geliyoruz. Hepimiz bunu öğrendik ama nüfusumuzun yarısını hiç görmüyoruz. Kadınları yok farz ediyoruz. Tüm gözümüz erkeklerde. Bugün Türkiye'de kurulan şirketlerin yüzde 93'ü erkekler tarafından kuruluyor. Biz bu işe başladığımızda kadınların şirket kurma oranı yüzde 5'ti. Ancak yüzde 7'ye çekebildik. Her ildeki kadın girişimcilerden Allah razı olsun. Geçen yıl bir rekor kırdık kadın girişimciler olarak. Türkiye'de toplam 90 bin işletme kuruluyor. Bunun 60 bini erkek, 30 bini kadın. Kadın, yüzde 50 oranına geldi artık Türkiye'de. Bu müthiş bir başarı hikayesidir. Onun için özellikle babalardan genç kızlarını girişimci olmaya teşvik etmesini rica ediyorum. Buna ihtiyacımız var."

Müslümanların rehberi Hazreti Muhammed'in eşi Hazreti Hatice'nin, yaşadığı dönemin en büyük tüccarlarından olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Hem 'Peygamberimizi örnek alıyoruz' diyeceğiz hem de kızlarımızı evde oturtacağız. Bu müthiş bir haksızlık. Kız çocuklarınızı girişimci yetiştirin" ifadesini kullandı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa yöneticilerinden, kadın ve genç girişimcilere kurullarında daha fazla yer vermesini istedi.

AA

Okunma Sayısı: 1063
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı