"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ICCA 53. Kongresi 1-5 Kasım'da Antalya’da gerçekleşecek

19 Ekim 2014, Pazar 18:42
Antalya'nın, 4 yıl önce Meksika’nın Monterrey ve ABD’nin Houston kentleri ile yarıştığı adaylık süreci sonucunda düzenlemeye hak kazandığı Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği (ICCA) 53. Kongresi, 1-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Kongre Bürosu Başkanı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, organizasyonunun Antalya ve Türkiye’nin tanıtımı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliğinin, toplantı yönetimi, toplantı destek, destinasyon pazarlama, toplantı ve konaklama mekanları, taşıma ve ulaşım sektörleri olmak üzere 96 ülkeden binin üzerinde üyesiyle uluslararası toplantı endüstrisinin çatı örgütü olduğunu bildiren Budak, Antalya’nın "Dünya kongre turizminde ben de varım" diyeceği organizasyon için çalışmaların tamamlanmak üzere bulunduğunu kaydetti.

ICCA 53. Kongresi'nin uluslararası alanda sürdürülen detaylı bir lobi çalışması sonucu Antalya’ya kazandırıldığını ifade eden Budak, şöyle devam etti:

"2010 yılında başlayan adaylık süreci ve 2011 Ocak ayında 3 ülkelik kısa listeye kalınması sonrası 2011 Mayıs ayında gerçekleşen son tanıtım etkinliklerinden sonra ABD'nin Houston ve Meksika'nın Monterrey kentleri arasından sıyrılarak kongreye ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştık. Bu süreç, başta Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen olmak üzere Antalya Kongre Bürosu Yönetim Kurulunun, çalışanlarının, ATSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin ve sektör dinamiklerinin el birliği ile fedakarca çalışmalarla yürütüldü. Etkinliğin kazanılmasına katkı koyan tüm kurum ve kişilere tekrar teşekkür ediyorum."

ICCA 53. Kongresi'nin 1-5 Kasım tarihlerinde Antalya Belek’te gerçekleşeceğini anlatan Budak, tüm etkinlikler ile kullanılan tesis sayısının 6'ya ulaşacağını bildirdi.

Bugüne kadar yaklaşık 850 delegenin kayıt yaptırdığını, kongre gününe kadar sayının bin-bin 200'e çıkmasını beklediklerini kaydeden Budak, ICCA kongrelerinin genel olarak aynı ülkeye 40 yıldan önce verilmediğini ancak Antalya’nın, İstanbul’dan 21 yıl sonra kongreyi kazanarak başka bir ilke imza attığını vurguladı.

Antalya’nın tercih edilmesinde öne çıkan unsura da dikkat çeken Budak, göz ardı edilemeyecek büyüklükte olan kongre ve toplantı turizmi altyapısı, gelişen pazarlara yakınlığının Antalya’nın tercih edilmesinde etkili olduğuna işaret etti.

Antalyalı yatırımcılara seslenen Budak, şunları kaydetti:

"ICCA Kongresi ve sonrasında elde edilecek imkanlardan azami olarak yararlanılabilmesi için Antalya Kongre Bürosu’na desteğin artarak devam etmesi gerekiyor. Antalya için kongre turizmi açısından önemli bir kilometre taşı olacak kongrenin olumlu sonuçları, birkaç sene içinde daha belirgin olarak anlaşılacaktır."

Antalya’daki kongrede ICCA’nın gelecek dönem başkanının da seçileceğini belirten Budak, başkanlık için yarışacak 3 adaydan birinin Haliç Kongre Merkezi Genel Müdürü Handan Boyce olduğunu bildirdi.

Türk Başkan adayının seçilmesi durumunda Türkiye ve Antalya için çok avantajlı bir dönem başlayacağına dikkati çeken Budak, bu konuda da ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

Etiketler: icca, antalya
Okunma Sayısı: 1233
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı