"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ihlamur fiyatı rekora gidiyor

02 Aralık 2014, Salı 10:15
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi ıhlamur, fiyatıyla rekora koşuyor.

Edirne’de ıhlamurun kilogram fiyatı 70 liraya kadar yükseldi. Geçtiğimiz yıl kilogramı 60 liraya satılan ıhlamurun geçen yılki mahsulü 70 liraya satılırken, yeni sezon ıhlamurun fiyatı 100 liraya kadar yükseliyor. Soğuk kış günlerinde bir bardak ıhlamur içecek olan vatandaşlar, evlerine ıhlamuru kilo yerine gramla almayı tercih ediyor.

Alipaşa Kapalı Çarşısı’nda uzun yıllar aktarlık yapan Nazan İncesöz, "Bu yıl tüm bitkiler aşırı zamlandı. Biz de halka anlatmakta zorlanıyoruz. Geçen sene 60 liradan satıyorduk. Bu yıl toptan fiyatı 70 lira. Biz kaç liraya satacağız siz düşünün. İstanbul Mısır Çarşısı’nda 140 liraya kadar yükselmiş. İstanbul’da 140 lira olmuş diye bizim de o fiyata satacak halimiz yok ama buraya da yansır" dedi.

Geçen seneki mahsullerin ellerinde kalmasından dolayı 70 liraya satıldığını tekrarlayan İncesöz, fiyatların yüksek olmasından dolayı müşterilerin ıhlamuru gram gram aldığını kaydetti.

Ihlamur almak için aktara gelen Eren Savaşçı ise, "Eskiden ıhlamur fiyatları bu kadar yüksek değildi. Annemle çıktığımız zaman yarım kilo, bir kilo alırdık. Şimdi 100 - 200 gramla kışı geçirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2227
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı