"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlginç bir araştırma: ''Dünyanın yüzde 70’inin tapusu yok''

27 Mart 2016, Pazar 11:50
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde, ‘Uluslararası Haritacılar Federasyonu (FIG) 2018 Kongresi’ bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühensiliği Bölümü tarafından düzenlenen ve FIG 2018 Kongre Direktörü Dr. Orhan Ercan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Erener’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konuşmasında FIG ve haritacılık sektörü hakkında bilgiler veren Dr. Orhan Ercan, “Haritacılık verileri olmasa tarım durur. Çünkü harita ve kadastro bilgileri tarım arazilerinin oluşmasında çok önemlidir” dedi.

Gelişmiş ülkelerin pek çoğunda kadastro yapımının yüzde 30’un altında olduğunu belirten Ercan, “Dünyanın yüzde 70’inin tapusu yok. Tapusuzluk durumu da yolsuzluklara sebep oluyor” diye konuştu. Ercan, Avrupa Birliği ve Dünya Bankası’nın mülkiyet belirlenmesi amacıyla son 10 yılda ülkelere 5,5 milyar dolar civarında kredi verdiğini sözlerine ekledi. FIG’in 123 ülke ve 300 binden fazla bireysel üyesi olduğunu vurgulayan Ercan, “FIG, haritacılık alanındaki tüm alanlar ile uygulamaların gelişimi için uluslararası işbirliğini desteklemeyi amaçlamış, uluslararası sivil toplum örgütü niteliğinde kurulmuş bir federasyondur” dedi. 

Etkinlik Ercan’ın öğrencilerin sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.

Okunma Sayısı: 3315
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı