"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlk dört ayda 38 bin esnaf kepenk indirdi!

23 Mayıs 2017, Salı
Kredi ve istihdam seferberliğine rağmen yılın ilk dört ayında 37 bin 743 esnaf kepenk indirdi.

Kredi ve istihdam seferberliğine rağmen yılın ilk dört ayında 37 bin 743 esnaf kepenk indirdi. Diken’de yer alan habere göre kapısına kilit vuran esnaf sayısında yüzde 3.1’lik artış yaşandı. Kapanan esnaf 8 bin 151 ile en çok Marmara Bölgesi’nde yer alıyor. Kepenk indiren 10 bin esnaf İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında yer aldığı beş büyük ilde. Sadece İstanbul’da 3 bin 256 esnaf kapandı. Esnaf sayısının en çok azaldığı yer ise, sokağa çıkma yasakları ve çatışmaların sık sık yaşandığı Şırnak oldu. Şırnak’ta her beş esnaftan biri kepenk indirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre ise esnaf sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 204 bin azalarak 1 milyon 807 bine geriledi. Bu da yüzde 10.2’lik bir düşüşe tekabül ediyor.

Sicil değişikliğinde büyük artış

Yılın ilk dört ayında tescil yapılan esnaf sayısı 94 bin 39’a geriledi. Oysaki geçen yılın aynı döneminde bu sayı 100 bin 859’du. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) verilerine göre en büyük artış, 600 bin 696 esnafın sicil değişikliğine gitmesi oldu. Bu rakam geçen yıl 164 bi 569’du.

Kapanan şirketler yüzde 18.64 arttı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) aylık şirket kuruluş ve kapanış verilerine göre Nisan ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya göre yüzde 4.58, kooperatif sayısında yüzde 32.39 arttı. Küçük şirket (gerçek kişi ticari işletme) sayısı ise yüzde 4.93 azaldı.  2017 yılı Nisan ayında kapanan şirket sayısı, 2016 yılının aynı ayına göre yüzde 18.64 kapanan kooperatif sayısı yüzde 5.41 oranında artmış olup kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 5.69 azaldı.  2017 yılının ilk dört ayında, geçen yılın aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 6.78 oranında azalırken kurulan kooperatif sayısı yüzde 3.14 küçük şirket sayısı yüzde 9.97 arttı.

AA

Etiketler: kepenk, esnaf
Okunma Sayısı: 2574
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı