"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlk fındık borsası gün sayıyor: Ürünün fiyatı artık burada belirlenecek

08 Haziran 2017, Perşembe 11:12
Giresun Ticaret Borsasınca hayata geçirilen "Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası", yeni sezon fındık hasadının başlayacağı ağustos ayından itibaren hizmete girerek ürün alımına başlayacak.

Giresun Ticaret Borsasının (GTB) hayata geçirdiği Avrupa Birliği destekli proje kapsamında kurulan ve ağustos ayında hizmete girecek "Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası"nda fındık alım ve satımı elektronik ortamda yapılacak.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir ilk olan ve temeli 2015'te atılan "Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası"nın yaşanan bazı durumlardan dolayı tamamlanma sürecinin geciktiğini söyledi.

Borsanın şu anda tüm altyapısıyla hizmete girmeye hazır halde olduğunu dile getiren Yanıkoğlu, "Projemiz her yönüyle hazır. Seans salonumuz tamamlandı, depolarımız alımlar için hazır durumda. Artık alım dönemini bekliyoruz. Ağustos ayında başlayacak yeni sezonla birlikte biz de projemizi hizmete sunacak ve alımlara başlayacağız." dedi.

Artık ürünün fiyatı burada belirlenecek

Yanıkoğlu, projeyle Türkiye'de ilk kez fındık ürününde alım-satım işleminin elektronik ortamda gerçekleştirileceğine işaret ederek artık ürünün fiyatının burada belirleneceğini belirtti.

Laboratuvar ortamlarında numunelerin alınacağını ve kontrollerin yapılacağını kaydeden Yanıkoğlu, daha sonra fındık seans salonunda satışa sunulacağını ifade etti.

AA

Etiketler: fındık borsası
Okunma Sayısı: 2888
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı