"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IMF küresel büyüme beklentisini revize etti

19 Ocak 2016, Salı 12:36
IMF, 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin küresel büyüme beklentisini sırasıyla yüzde 3,4 ve yüzde 3,6'ya çekti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) bu yıla ilişkin küresel büyüme beklentisini gelişmekte olan ülkelerdeki zayıflamadan ötürü yüzde 3,6’dan yüzde 3,4’e düşürdü.

IMF, "Dünya Ekonomik Görünüm Raporu"nu ve büyüme tahminlerini güncelledi.

Dünya ekonomisinin beklenenden daha yavaş toparlandığına işaret edilen raporda, IMF’nin 2016 ve 2017 yıllarına yönelik küresel büyüme beklentileri sırasıyla yüzde 3,4 ve yüzde 3,6’ya çekildi. Söz konusu oranlar, ekim ayında yayımlanan bir önceki raporda yüzde 3,6 ve yüzde 3,8 olarak belirlenmişti.

Aşağı yönlü revizyonların özellikle gelişen ülkelerin beklentinin altında kalan performansından kaynaklandığını kaydeden IMF, bu ülke grubuna yönelik büyüme beklentilerini de 2016 için yüzde 4,5’ten yüzde 4,3’e ve 2017 için yüzde 4,9’dan 4,7’ye indirdi.

Gelişmiş ülkelerdeki sınırlı ve dengesiz büyümenin devam ettiği belirtilen raporda, bu ülke grubuna ilişkin büyüme tahminleri de aşağı çekildi. Güncellenen tahminlere göre, ABD, İngiltere, Avro Bölgesi, Japonya ve Kanada’yı içine alan bu grup, 2016 ve 2017 yıllarında yüzde 2,2 yerine yüzde 2,1 büyüyecek. 

IMF, raporunda ayrıca gelişmiş ekonomilerin düşük verimlilik ve deflasyonist baskılara maruz kalmaya devam edeceğini kaydederken, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının genişleyici para politikalarını sürdürmesi çağrısını yineledi.

Ülkelere yönelik büyüme beklentileri

IMF'nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda dikkati çeken bir başka nokta, ülkelere yönelik büyüme tahminlerinde yapılan revizyonlar oldu.

Kuruluş, aralarında ABD, Kanada, Fransa, Brezilya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Nijerya ve Güney Afrika gibi ülkelerin büyüme beklentilerini aşağı çekerken; Almanya ve İspanya’ya ilişkin büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti. 

Avro Bölgesi’ne ilişkin 2016 büyüme beklentisi ise yüzde 1,6’dan yüzde 1,7’ye yükseltilirken, 2017 projeksiyonu yüzde 1,7’de sabit bırakıldı. 

Türkiye’ye yönelik revizyon yok 

Güncellenen Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye'ye ilişkin herhangi bir değerlendirmeye yer vermeyen IMF, bir önceki raporunda ise Türkiye'nin bu yılki büyüme beklentisini yüzde 3,6'dan yüzde 2,9'a indirmişti.

AA

Etiketler: ımf
Okunma Sayısı: 1010
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı