"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IMF: Türkiye mantıklı ekonomi politikaları üretmeli

07 Eylül 2018, Cuma 10:19
Türkiye ekonomisindeki durumu yakından takip ettiklerini belirten IMF sözcüsü, Ankara'nın mantıklı ekonomi politikalarına sadık kalarak yarar sağlayabileceğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türk Lirası'nın aşırı değer kaybı ve yüksek enflasyondan dolayı ekonomide kriz yaşayan Türkiye'yi "mantıklı" ekonomi politikaları üreterek durumu istikrarlı hale getirmeye çağırdı.

IMF Sözcüsü Gerry Rice gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ancak bir kez daha ifade edeyim ki Türkiye'nin IMF'nin finansal programına talebi olmadı" dedi. Rice, "Piyasadaki oynaklık dikkate alındığında, Ankara'nın mantıklı ekonomi politikalarına açık bir şekilde sadık kalarak yarar sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu. Rice bunun en önemli tarafının, fiyat dengesi sağlama görevini sürdürebilmesi için Merkez Bankası'nın icrai bağımsızlığının garanti altına alınması olduğunu ifade etti.

Pazartesi günü açıklanan yüzde 17,90 oranla Türkiye'de yıllık enflasyon 2003'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Türkiye Merkez Bankası, Türk Lirası'nın Dolar ve Euro karşısındaki aşırı değer kaybına rağmen yaklaşık üç aydır faizleri yükseltmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TL'yi güçlendirmek için ekonomistlerin beklediği faiz artırımına karşı çıkıyor. Erdoğan, ekonomide yaygın olarak kabul edilenin aksine yüksek faizin yüksek enflasyona neden olduğunu iddia ediyor. Bu görüş uluslararası ekonomistler tarafından kabul edilmiyor. Erdoğan, büyümeyi yavaşlatacağı ve yatırımları azaltacağı gerekçesiyle de faizlerin yükseltilmesine karşı.

Bir sonraki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını 13 Eylül'de yapacak olan Merkez Bankası'ndan geçtiğimiz günlerde yapılan "parasal duruşun yeniden şekilleneceği" yönündeki açıklama faizlerin yükseltilebileceği beklentisine yol açmıştı.

Deutsche Welle Türkçe

Etiketler: IMF, Türkiye, ekonomi, politika
Okunma Sayısı: 1472
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı