"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İneklerine Türk sanat müziği dinletiyor

08 Kasım 2015, Pazar 14:33
Yozgat'ın Çandır ilçesinde bir besici, stresten korumak ve daha fazla süt elde etmek amacıyla ineklerine Türk sanat müziği dinletiyor.

Besici Bekir Nabi Göz (35), gazetecilere yaptığı açıklamada, Erciyes Üniversitesinde öğretim görevlisiyken, babasının yönlendirmesiyle istifa ederek Çandır'da hayvancılıkla uğraşmaya karar verdiğini söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna (TKDK) sunduğu yüzde 65 hibe destekli projenin kabul edildiğini anlatan Göz, böylece iktisat bölümünden mezun kardeşiyle, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine başladıklarını ifade etti.

Modern bir tesis kurduklarını dile getiren Göz, 100'e yakın hayvanları bulunduğunu bildirdi.

İneklere her gün Türk sanat müziği dinlettiklerini belirten Göz, şunları kaydetti:

"Müzik dinlemenin canlılar üzerinde olumlu etkileri bulunduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Biz de bu doğrultuda hayvanlarımıza müzik dinletmeyi tercih ediyoruz. Artıları olduğunu düşünüyoruz. Bu hayvanlar ilk geldiğinde ortama yabancıydı. Bu süreci müzikle daha hızlı atlattıklarını gözlemledik. İnekler stresten uzak olduğu için süt verimi de haliyle artıyor. Şu anda 22 litre süt verimine ulaştık. Önümüzdeki süreçte bunun daha da artacağını tahmin ediyoruz."

Bu yatırımı TKDK sayesinde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Göz, "Gelecek vadettiğine inandığım bir meslek. Diğer çiftçilerimize de bu işi severek yapmalarını tavsiye ediyorum. TKDK'ya gitsinler, burada ne oluyor öğrensinler, bilgi alsınlar" diye konuştu.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker de kurumun açılışından beri 256 milyonluk yatırım yapıldığını söyledi.

İşletme sayılarının artacağını da ifade eden Türker, "İlimizde süt üretimi ve hayvan sayısı artacak. Yozgat hayvancılıkta uzmanlaşmış bir kent haline gelecek. Vatandaşlarımızdan bize başvurmalarını, desteklerimizden yararlanmalarını istiyoruz. Gereken desteği veriyoruz, yeter ki gelsinler" dedi.

AA

Okunma Sayısı: 2380
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı