"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İngiliz sterlini Brexit kararıyla dibi gördü

24 Haziran 2016, Cuma 09:35
Birleşik Krallık'ta dün yapılan referandumda seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar vermesinin ardından İngiliz sterlini son 31 yılın en düşük seviyesini gördü.

Referandumda ilk açılan sandıklardan itibaren İngiliz sterlini gece boyu oynaklığını sürdürdü. Sabah saatlerinde AB'den çıkma yönünde oy kullanan 17 milyon seçmenin yüzde 52'lik oy oranını yakalamasıyla birlikte İngiliz sterlini ABD doları karşısında yüzde 9,88 oranında değer kaybederek 1,3408 seviyesine geriledi.

Birleşik Krallık'tan gelen ayrılık kararının küresel piyasalarda da sert etkileri oldu. Japonya’da Nikkei 225 endeksi yaklaşık yüzde 7,5 gerilerken, Brent petrol ve Batı Teksas petrolünün fiyatı ortalama yüzde 5,8 düştü.

AB referandumunun öncesinde İngiliz Merkez Bankası (BoE) seçimden çıkabilecek her sonuca uygun şekilde gerekli adımların atılacağı yönünde sözlü mesajlar vermişti. Referandumda birlikten ayrılık kararının alınmasının ardından piyasalarda İngiltere Merkez Bankası’nı atacağı adımlar yakından takip edilecek.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan London Capital Group Kıdemli Piyasa Analisti İpek Özkardeşkaya, “Bu sonucun ardından gözler İngiltere Merkez Bankası’na çevrilecek. Piyasaların bu tarihi anda yolunu bulabilmesi için bir elin yardımına ihtiyacı olabilir. Sterlinde, borsada ve tahvil piyasalarındaki yüksek oynaklığın azaltılması amacıyla hızlıca bazı tedbirler uygulanabilir. Bu arada İngiltere ve Avro Bölgesi’ndeki negatif faiz ortamı oldukça dar bir manevra alanı bırakıyor.” ifadelerini kullandı.

AB referandumunda tercihini birlikte kalmaktan yana kullanan 15 milyon 812 bin seçmenin oy oranı ise yüzde 48'de kaldı. İki taraf arasında 1 milyondan fazla oy farkı oluşurken, kalan 5 seçim bölgesindeki oylar referandumun sonucunu değiştirmeyecek. 

AA

Etiketler: sterlin, brexit
Okunma Sayısı: 1867
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı