"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İngiltere'de perakende satışlar artış gösterdi

20 Temmuz 2017, Perşembe 14:01
İngiltere'de haziranda perakende satışlar beklentinin üzerine çıkarak aylık yüzde 0,6 arttı.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine göre ülkede haziran ayında perakende satışları aylık yüzde 0,4 olan beklentinin üzerine çıkarak yüzde 0,6 artış kaydetti.

İngiltere'de haziran ayında perakende satışlar yıllık bazda ise yüzde 2,5 olan beklentinin üzerine çıkarak yüzde 2,9 artış gösterdi. 

ONS’den yapılan açıklamada mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıkların görüldüğü haziran ayında tüketicilerin özellikle hazır giyim ve ayakkabı taleplerindeki artışın dikkati çektiği belirtildi. 

Konuya ilişkin olarak ONS İstatistik Uzmanı Kate Davies, “Haziran ayındaki sıcak hava, giyim satışlarını artırdı. Bu durum giyim ve akaryakıt satışlarındaki düşüşü telafi etti.” ifadelerini kullandı. 

Merkezi Londra’da bulununan Capital Economics Ekonomisti Paul Hollingsworth ise, “Bu rakamların cazibesine çok fazla kapılmamalıyız. En nihayetinde perakende satış verileri aylık bazda son derece oynak. Haziran ayındaki sıcak hava dalgası kıyafet satışlarında itici rol oynadı. Fakat durum diğer aylarda sürdürülemez” değerlendirmesinde bulundu. 

AA

Okunma Sayısı: 880
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı