"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnşaatta güven kaybı devam ediyor

11 Ocak 2019, Cuma 17:06
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2018 aralık ayı raporunu açıkladı.

Bütün endekslerin eşik değerin altında olduğu belirtilen açıklamada, inşaat ve bağlantılı sektörlerdeki durgunluğun devam ettiğine ve inşaat sektöründeki geriye gidişi durduracak planlı ve kapsayıcı bir modelin hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Aralık ayında inşaat faaliyetleri oldukça sınırlı düzeyde kaldı. Son çeyrekte inşaat sektöründeki durgunluğun devam ettiği görüldü. Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu’na göre, 3 endeks değeri de önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 – yüzde 1,7 oranlarında düşüş sergiledi. Kasım ayında yüzde 2 azalan faaliyet endeksi, aralık ayında yüzde 1,6 geriledi. Hem güven hem de beklenti endeksi değerleri, ekonomide yükselmeye başlayan güvenin inşaat sektörüne yansımadığını gösterdi. Bu yönüyle inşaat sektörü, ticaret, perakende ve sanayi sektörleri ile kıyaslandığında negatif ayrıştı.

‘Bir yol haritası kurgulanmalı’

Hazır Beton Endeksi Aralık Ayı Raporu’nun sonuçlarını değerlendiren Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, inşaat faaliyetlerinin aralık ayında oldukça sınırlı düzeyde kalarak Faaliyet Endeksi’nin aralık ayını düşüş ile kapattığını ve bütün endekslerin eşik değerin altında olmasının inşaat ve bağlantılı sektörlerdeki durgunluğun devam ettiğine işaret ettiğini söyledi. İnşaat sektörünü canlandırmaya yönelik kararları değerlendiren Işık,” 2 milyondan fazla kendine bağlı kayıtlı istihdamı olan ve diğer etkilediği sektörler ile bu rakamı çok çok yukarılara çeken inşaat sektöründeki geriye gidişi durduracak, üst segment konut projelerinin yanı sıra inşaatın bütününe yönelik bir yol haritasının kurgulanması yerinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: ekonomi, inşaat, beton
Okunma Sayısı: 3069
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı