"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘İnsanlarda satın alacak para kalmadı’

04 Ocak 2019, Cuma 17:51
RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Yalçın Karatepe, enflasyon rakamlarını ve ekonomideki son durumu değerlendirdi.

İktidarın yansıttığı gibi bir başarı hikayesinden söz etmenin mümkün olmadığını belirten Karatepe, önceki aylara göre yaşanan düşüşün bir kaç sebebi olduğunu söyledi. Karatepe, “Burada birkaç faktör var. Biri yurtiçi talebin azalmış olması. İnsanlarda satın alacak para kalmadı. İkincisi Ekimden beri enflasyonla mücadele programı var. İşyerlerine baskı uygulayarak fiyatlar indirildi. Petrol fiyatlarının gerilemiş olmasından kaynaklanan bir avantaj var. Bunun etkisini ulaştırma endeksinde görüyoruz. Bir de vergi indirimleri uygulanıyor. Buradan kaynaklanan etki de var” dedi. Çalışanlara enflasyon baz alınarak zam yapıldığını söyleyen Karatepe, gıda enflasyonunun yüksek olduğuna dikkati çekti. Karatepe, önceki gece döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe de değinerek, “Yeni yıla gireli birkaç gün olmasına rağmen dolarda yüzde 4’lük bir artış var. Türkiye ekonomisinin 2019’da zor bir yıl geçireceğini hepimiz görüyoruz” dedi.

Etiketler: enflasyon
Okunma Sayısı: 1585
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı