"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Intercity’den bayilere yeni kazanç kapısı

20 Mayıs 2018, Pazar 00:06
Bayilerin sıfır otomobil satışlarındaki azalan gelirlerini atrtırmak için yeni bir iş modelini devreye alan Intercity, Türkiye’nin dört bir yanındaki yetkili otomobil satıcılarına Intercity Partner ile filo kiralama ağına dahil olma imkânı sunuyor.

Üye satıcılar böylece; satış, bakım, sigorta, hasar, ikinci el araç satışı gibi kalemlerden araç başına 3 yılda 30 bin TL’ye kadar ilâve gelir elde edebilecekler. Intercity, geliştirdiği yeni sistemle filo kiralamadaki gücünü “Intercity Partner” iş modeli üzerinden Türkiye’deki yetkili otomobil satıcılarıyla paylaşma amacını taşıyor. Bu sisteme dahil olan yetkili otomobil satıcıları hem stoklarındaki araçlarını filo kiralama yoluyla satabiliyor hem de bölgelerindeki mevcut veya potansiyel müşterilerini Intercity filo kiralama sistemine entegre edebiliyorlar.

SATICILARA YENİ GELİR KALEMİ

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Intercity Partner oluşumu altında yeni bir iş modelini hayata geçirdiklerini belirterek, yüksek kurlar, vergi oranları ve son olarak da ÖTV artışlarının otomotivin büyüme trendini yavaşlattığını kaydederek, ”Türkiye’deki yetkili satıcılar kârlılık açısından zor bir dönem yaşıyorlar. 5 binden fazla yetkili bayinin bine yakını kapandı ve düşüş devam ediyor. Biz Intercity olarak bu bayilere yeni bir kazanç kapısı oluşturduk. Sadece satış ve satış sonrasından oluşan gelir kalemlerine; mevcut yapılarını kullanabilecekleri ve sermaye koymalarının gerekli olmadığı yeni iş modelimizle, bulundukları bölgelerde bizim bir partnerimiz olarak filo kiralama yapmalarını istiyoruz. Böylece onlara dört farklı ilâve kazanç noktası sağlıyoruz.” şeklinde konuştu. Ak, bir yıl önce başlatılan Intercity Partner sisteminde mevcutta 80’e yakın iş ortağı ile anlaşma sağlandığını ve sistemin iki tarafta da verimli ve etkin çalışabilmesi için 100 bayi ile sınırlandıracaklarını da söyledi. 

İstanbul - Reyhan Keser

Etiketler: intercity
Okunma Sayısı: 1881
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı