"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnternetin ucuzlaması on yılları bulur

16 Aralık 2018, Pazar 22:38
Sektörde yüzde 62 pazar payıyla internette hakim operatör olan Türk Telekom’un altyapısını rakiplerine açmadığını öne süren TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak, “Avrupa açtı, internet ucuzladı. Bu yapıyla bizde internetin ucuzlaması zor” dedi.

Sözcü’den Nuray Tarhan’ın haberine göre Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Yusuf Ata Arıak, Türk Telekom’un 1 Ocak 2019’da hizmete sunacağı adil kullanım kotasız (AKN) internet tarifelerine yüzde 100’ün üzerinde zam yapmasının nedeninin pazardaki tekelci yapı olduğunu söyledi. İnternetin ucuzlamasının yolunun altyapının paylaşılmasından geçtiğini vurgulayan Arıak, “Avrupa’da hakim operatörlerin çoğu altyapısını rakiplerle paylaştı. O sebeple liderlerin pazar payı yüzde 30-40’lara geriledi. Bundan da halk kârlı çıktı. Şimdi en yüksek hızlı interneti 20 euro gibi taahhütsüz fiyatlarla satın alabiliyorlar. Bizde bu şekilde devam ederse internetin ucuzlaması on yılları bulur” diye konuştu. 

Etiketler: internet
Okunma Sayısı: 815
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı