"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnternetten alışveriş yaparken mağdur olmayın

23 Kasım 2014, Pazar 11:25
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, teknolojinin gelişmesi ile birlikte dolandırıcıların da cirit atmaya başladığına dikkat çekti.

Palandöken, "Bankalardan sonra en fazla şikayet e-ticaret sitelerinden alınan mallar için yapılmakta. Mutlaka ürünlerinizi değiştirebileceğiniz, ödemenizi güvenle yapacağınız sistemleri olan siteleri seçin." dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında “Hayatımıza giren akıllı cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler iş ve alışveriş için yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Belirli ürünler satan e-ticaret siteleri ve işini geliştirmek isteyen KOBİ'ler, müşterisine daha iyi hizmet vermek isteyen esnaf hızla e-ticaret dünyasına giriyorlar. Ama önemli bir problem sahte e-ticaret sitelerinin de çoğalmasıdır. Vatandaşımız gelen maldan şikayetçi. Mağduriyeti giderilmeyen tüketici hakem heyetlerine koşuyor.” ifadelerini kullandı.

YASAL TEDBİRLER ALINIYOR

Her sektörden insanın e-ticaret dünyasına girebildiğini hatırlatan Palandöken, şöyle devam etti: “E-ticaret 2012 yılında 25 milyar lirayken 2013 yılında yüzde 40 büyüme göstererek 35 milyar liraya ulaşmıştı. 2014 yılının ilk 9 ayında ise yüzde 22 büyüme göstererek 31,5 milyar lira olan alışveriş tutarının yıl sonu itibari ile 40 milyar lirayı aşması bekleniyor. E-ticaret yeniden 6563 sayılı yasa ile düzenlenerek Tüketici Kanunu’nda yasal alt yapısı da geliştiriliyor. Ama bankalardan sonra en fazla şikayet e-ticaret sitelerinden alınan mallar için yapılmakta. Tüketiciyi rastgele sitelerden alışveriş yapmamaları konusunda uyarmak gerekiyor. Mutlaka ürünlerinizi değiştirebileceğiniz, ödemenizi güvenle yapacağınız sistemleri olan siteleri seçin. Satın alırken ekranda beğendiğiniz bir giysiyi, elektronik bir eşyayı elinize geçtiği zaman beğenmeyebilirsiniz. Değiştirme garantisi olacak siteleri tercih edin. Bazen hiç ihtiyacınız yokken sizin satın alma ihtiyacını tetikleyen, değerinin çok altında etiketi olan, sanki o an almazsa bir daha alamayacakmışsın gibi bir algı oluşturan 'private shopping/özel alışveriş' sitelerine de ayrıca dikkat edin. Ödemeyi yaptıktan sonra 'neden aldım ben bunu' demeyin” 

Okunma Sayısı: 745
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı