"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Irak tarafındaki 10 bin kamyon, Habur'dan giremiyor

26 Aralık 2015, Cumartesi 13:50
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasının kendi bakanlığı ile ilgili olmadığını, terör olayları nedeniyle bu kararı İçişleri Bakanlığı ve Şırnak Valiliği'nin verdiğini söyledi. Tüfenkçi, Irak tarafındaki 10 bine yakın kamyonun Habur’dan girişine izin verilmediğini belirtti.

Seçim bölgesi Malatya'nın ilçelerine ziyaretlerde bulunan Bakan Tüfenkçi, Akçadağ İlçesi'nde yaptığı açıklamada, terör olaylarına değindi ve operasyonların başarılı şekildi sürdüğünü belirtti. Habur Sınır Kapısı'nın kapanması nedeniyle ihracatçıların sıkıntı yaşadığını anlatan Bakan Tüfenkçi, şunları söyledi:

"Bakanlığımızdan kaynaklanan bir kapatma değil. Yol güvenliğinin sağlaması noktasında PKK terör örgütüyle yapılan mücadelede sivil halkın, vatandaşlarımızın ve o güzergahı kullanan kamyoncu esnaflarımızın zarar görmemesi için Şırnak Valiliğimiz ve İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu tedbirle hem sokağa çıkma yasağı var, hem de araçların geçişine izin verilmiyor. Güneydoğu'da ihracatçılarımızın sıkıntılarını inşallah İçişleri Bakanlığımızın alacağı tedbirlerle kısa sürede sona ereceğine inanıyorum. Siz TIR parkında bekleyen araçların Irak'a geçişine izin veriyoruz. Ancak Irak tarafında bekleyen yaklaşık 10 bine yakın kamyonun Türkiye tarafına geçişine izin verilmiyor."

Hiç bir vatandaşı PKK'nın insafına terk etmeyeceklerini anlatan Tüfenkçi, "Hükümet olarak ve Türk halkı olarak, millet olarak her türlü şefkat elimizi, yardımlaşmamızı, dayanışmamızı gösteririz. Milletimiz devletimiz PKK'dan çok daha büyüktür. Siber saldırılar karşısında devletimiz acziyete düşmez. Bakanlıklar bilim insanlarımız bu saldırıların nerden kaynaklandığına dair çalışmalarını hızla sürdürüyorlar" dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I ELEŞTİRDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya ziyaretine tepki gösterirken "Niye bugüne kadar Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirmediniz?" diye sordu. Tüfenkçi şöyle dedi:

"Biz hiç bir zaman devletimizi yurt dışında şikayet eden ve hele hele gerginlik yaşadığımız bir ülkeye, bu gerginlik anında koşup, bundan sonra da 'Biz herkesle görüşüyoruz' demenin ve halkı aldatmanın bir anlamı olmadığını biliyoruz. Bunun daha önce söylemiş oldukları iftira ve yalanların bir parçası olduğunu biliyoruz. Niye bu güne kadar Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirmediniz de niye böyle bir sıkıntılı anda özellikle bu ziyareti tertipleyip, ondan sonra da Türkiye'nin dış politikasını onların yanında eleştirme ihtiyacı hissettiniz? Onu da milletimiz zaten takdir ediyor. Eğer eleştirilecek bir yer varsa bunun yeri Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Zaten orada da gerekli eleştirileri yapıyorlar."

DHA

Okunma Sayısı: 1442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı