"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İş konusunda talep var, arz yok

21 Kasım 2018, Çarşamba 17:25
Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos 2018 için İşgücü İstatistikleri sonuçlarına göre; Türkiye’de işsizlik oranı, ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre 0,5 puan artarak yüzde 11,1 oldu.

Yine söz konusu dönemde işsiz sayısı 266 bin kişilik artışla 3 milyon 670 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Aynı tarihte istihdam edilenlerin sayısı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 490 bin kişi artarak 29 milyon 318 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puanlık artış ile yüzde 48,3 olarak kayıtlara geçti. Konu özelinde açıklamada bulunan Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar, istihdam edilenlerin sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre 490 bin kişi artmasına rağmen işsiz sayısının 266 bin kişilik artış gösterdiğinin altını çizdi. Bunun nedeni ise iş gücüne katılım sağlayan 756 bin kişi olduğunun altını çizen Duyarlar, “Artan iş gücüne katılım için yeterli istihdam alanlarının yaratılamaması nedeni ile işsizlik oranı da artış göstermeye devam ediyor. Yani talep var, arz yok. Özellikle üretim, sanayi ve tarımdaki istihdam alanlarının daralmasının işsizlik konusunda etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Etiketler: işsizlik
Okunma Sayısı: 776
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı