"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşletmeler finansmana ulaşmakta zorluk çekiyor

02 Haziran 2023, Cuma 18:43
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, iş dünyasının finansmana erişim ve genel ekonomik beklentilerini ölçmek üzere yılın her çeyreğinde yaptıkları anketin 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Seyhan Şentürk - İstanbul

Bu dönemde her 4 işletmeden 3’ünün krediye erişmekte zorlandığını, her 10 işletmeden 8’inin ise uygulanan mali ve finansal tedbirlerden olumsuz etkilendiğini söyleyen Sönmez, “Artık seçimler tamamlandı. İş dünyası olarak bir an önce faizler ve finansmana erişim konusunda iyileştirici adımlar atılmasını, krediler üzerindeki baskının hafifletilmesini, finansmana erişimde kolaylaştırıcı uygulamaların hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi. Sönmez, “Artık rekabetçilikte sanayi odaklı, üretim odaklı yeni bir hikâye yazmalı, büyümeden ziyade kalkınma odaklı bir ekonomik modele geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 729
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    2.6.2023 20:56:04

    Her işletme bir banka kurarsa finanasmana ulaşırZira faize karşı olan AKP bankalara ucuz para vererek faizcileri ihya ederken sanayi,üreticiyi sıktkça sıkmakta.ÇARA HÜLLE yapmakta değilmi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı