"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşsizlik oranlarında uçurum

14 Mayıs 2017, Pazar
Son bir kaç ayda artan işsizlik rakamlarının yanında, bölgeler arası işsizliğe dair rakamlar arasında uçurum olduğu açıklandı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (Betam) “Bölgesel İşsizlikte En Kötüler Ve En İyiler” başlıklı araştırma notunda, işsizlik oranlarının bölgeler arasında çok farklı oranlarda olduğuna dikkat çekildi.

Betam Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ve Araştırma Görevlisi Selin Köksal tarafından hazırlanan araştırma notunda, Türkiye’de 2015’ten 2016’ya oldukça yüksek bir işsizlik artışı yaşandığı hatırlatıldı. Notta, genel işsizlik oranının yüzde 10.3’ten 10.9’a tarım dışı işsizlik oranının da yüzde 12.4’ten 13’e yükseldiğine işaret edilerek, “Ancak bu yükseliş bölgeleri çok farklı etkiledi; İkinci düzeydeki 26 bölgenin 17’sinde işsizlik artarken 9’unda azaldı. Sonuçta işsizlik düzeylerindeki var olan devasa ayrışma daha da derinleşti” denildi. Nota göre, bölgeler tarım dışı işsizlik oranları itibariyle karşılaştırıldığında; yüzde 7.2 ile en düşük işsizlik oranına sahip Manisa-Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak bölgesi ile yüzde 30.1 işsizlik oranına sahip Mardin-Batman-Şırnak-Siirt bölgesi arasında uçurum bulunuyor.

EN KÖTÜSÜ MARDİN

Tarım dışı işsizlik oranını da dikkate alan daha kapsamlı bir değerelendirme yapıldığında Mardin bölgesi uzak ara en kötü bölge olarak öne çıkıyor. Üstelik bu bölge işsizlik artışı itibariyle de üçüncü sırada bulunuyor. En kötü durumdaki bölgeler sıralamasında Şanlıurfa-Diyarbakır bölgesi Mardin bölgesini izliyor. Bu bölgede yüzde 23.2 olan işsizlik çok yüksek, yüzde 23.2 olan istihdam ise çok düşük çıkıyor. Ayrıca işsizliğin sınırlı da olsa arttığı dikkat çekiyor. Kapsamlı değerlendirme de en iyi bölgeler grubunda Tekirdağ-Edirne-Kırklareli (Trakya) bölgesi öne çıkıyor. Bu bölge bir yandan yüzde 8.8 ile oldukça düşük işsizlik oranına diğer yandan da yüzde 48.9 ile en yüksek istihdam oranına sahip bulunuyor. Bu bölgeyle ilgili, “Kusuru çok az da olsa işsizlik 0.1 puan artarak yüzde 8.8 oldu. Bununla birlikte bu artış güçlü işgücü ve istihdam artışlarının yaşandığı bir bağlamda gerçekleşti” denildi.

***

Okumak için tıklayınız:

Asgarî ücret “mum gibi” eridi

***

Okumak için tıklayınız:

Asgari geçim sınırı 5132, asgari ücret ise 1404 lira!

***

Konuyla benzer içerikler:

Nisan enflasyonu açıklandı: 9 yılın zirvesinde

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/nisan-enflasyonu-aciklandi-9-yilin-zirvesinde_431006

DİSK gerçek işsiz sayısını açıkladı: 7 milyon

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/disk-gercek-issiz-sayisini-acikladi-7-milyon_429595

İşsizlik gençleri bunaltıyor

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/issizlik-gencleri-bunaltiyor_424218

İşsizlik rakamları açıklandı: İşsizler ordusu 3 milyon 647 bin kişiye ulaştı!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/issizlik-rakamlari-aciklandi-issizler-ordusu-3-milyon-647-bin-kisiye-ulasti_421191

Türkiye’yi zor günler bekliyor

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/turkiye-yi-zor-gunler-bekliyor_421160

 

***

Bediüzzaman'ın ''müsbet hareket'' prensibi bütün herkese ders niteliğinde

“Sen çalış ben yiyeyim” düzenine karşı Kur'an ve Risale-i Nur'daki uyarılar!

 

DHA

Etiketler: işsizlik
Okunma Sayısı: 2564
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • nafi

    14.5.2017 13:34:59

    özellikle düz lise mezunu insanlar işsiz bunun hakkında yazılar yazsanız iyi olur

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı